X

Україна отримала від Євросоюзу 370 шкільних автобусів

Україна одержала від Євросоюзу 370 шкільних автобусів. Урочиста церемонія передачі частини з них – марки IVECO Thesi – відбулася у Києві, 4 листопада, у присутності Президентки Європейської Комісії Урсули фон дер Ляйєн та першої леді Олени Зеленської.

Машини поставлені в рамках кампанії солідарності “Шкільні автобуси для України”, започаткованої у листопаді минулого року Урсулою фон дер Ляйєн та Оленою Зеленською. Автобуси працюватимуть у Київській, Сумській, Миколаївській, Дніпропетровській, Львівській та Чернігівській областях.

Шкільні автобуси марки Thesi виготовлені польською компанією MMI-Bus на шасі IVECO Daily. Машина має довжину 8650 мм та салон на 33 місця, плюс 2 місця (супроводжуючий та водій).

Частина автобусів поставлена у варіанті перевезення дітей з обмеженими фізичними можливостями. Ці машини обладнані гідропідйомником біля задніх дверей. IVECO Thesi має повну масу 7200 кг та комплектується 3,0-літровим турбодизелем потужністю 180/210 к. с.

Польська компанія MMI-Bus випускає автобуси на заводі у місті Влинкувко, що у Слупському повіті. Це підприємство раніше належало компанії Kapena SA, відомого виробника автобусів та тролейбусів. З 2000 року головним акціонером Kapena SA став італійський виробник автобусів Cacciamali. Останній припинив своє існування у 2011 році, а Kapena SA була визнана банкрутом у 2017 році.