X

Пішов із життя видатний організатор автомобільного виробництва в Україні

20 грудня помер талановитий керівник, який багато років очолював Холдингову Компанію “АвтоКрАЗ”, лауреат Державної премії України в галузі науки та техніки за 2011 рік, Сергій Васильович Сазонов.

З 1976 до 1997 року він працював на Запорізькому автомобільному заводі і пройшов шлях від майстра до першого заступника Голови правління ЗАТ «АвтоЗАЗ». З 2001 до 2012 року працював на посаді Голови Правління, а згодом Генерального директора ХК «АвтоКрАЗ».

Під керівництвом Сергія Васильовича підприємство досягло значних успіхів у виробництві важких вантажних автомобілів різного призначення. Продукція заводу була відома у багатьох країнах світу. За ініціативи Сазонова на «АвтоКрАЗі» провадилися великі роботи зі створення перспективної автотехніки, зокрема унікальних багатовісних всюдиходів. А для участі у найбільшому міжнародному ралі-рейді «Дакар-2008» була підготовлена спеціальна спортивна вантажівка.

Велику увагу Сергій Васильович приділяв висвітленню історії рідного підприємства. Було створено новий музей заводу, розшукано та відреставровано унікальні зразки автомобілів КрАЗ. Він також був автором ряду фундаментальних книг, присвячених розвитку конструкції автомобілів КрАЗ.

Ім’я Сергія Васильовича Сазонова назавжди залишиться в історії українського автомобілебудування!