X

У Фінляндії продають унікальний кемпер із двигуном Rolls-Royce

Цей незвичайний армійський фургон на чотиривісному шасі (8х2) вантажівки Sisu M-168 сьогодні продають у Фінляндії. Машина 1982 року випуску і таких зробили лише чотири одиниці.

Кузов виготовила місцева компанія Kiitokori, яка спеціалізується на мобільних бібліотеках та медичних кабінетах, а також пересувних телевізійних станціях. Саме вона свого часу зробила відомі ПТС на шасі Камаз-Ajokki.

В даному випадку військовий фургон перероблений у 8-місний кемпер, з вітальнею, кухонним блоком, туалетом та спальними місцями. Тут є повітряний обігрівач, а також ще один, рідинний, який можна активувати при підключенні до мережі. Також встановлений 3-кіловатний інвертер для живлення бортових систем.

Підвіска задніх коліс виконана пневматична, з можливістю регулювання дорожнього просвіту. Четверта, неведуча вісь зроблена підйомною для поліпшення маневреності та економічності в ненавантаженому стані. А взагалі весь цей будинок на колесах розрахований на повну масу 22 т. Дах, на який веде драбина в задній стінці кузова, розрахований на підвищене навантаження – до 200 кг/м кв.

Цікаво, що між передніми колесами по бортам, а також у кормі встановлені аутригери, за допомогою яких чималий фургон можна підняти на стоянці, щоб зайве не навантажувати ходову. А на завершення розповімо про двигун. Цей 12,2-літровий агрегат має марку Rollse-Royce. Він розвиває 320 к. с. і працює в парі з механічною, несинхронізованою 13-ступеневою коробкою передач Fuller.