X

У Києві працює унікальна “швидка” зі змінним кузовом

Сьогодні в Україні працює чимало різноманітних автомобілів швидкої медичної допомоги, у тому числі на базі Mercedes-Benz Sprinter. Днями у Києві була помічена дуже цікава машина – від німецького виробника Ambulanz Mobile.

Зовні вона відрізняється дуже аеродинамічним дизайном, з хвилеподібними припливами на даху та ефектними, піднятими догори захисними накладками на боковинах кузова. На останніх «вигравіювана» великими літерами назва моделі – Tigis.

Найцікавіше, що спеціальний кузов зробленj знімним. Його можна встановити на шасі лише за 4 години. Виробник дає на надбудову гарантію 12 років, що дозволяє використовувати її як мінімум на двох машинах – із життєвим циклом 6 років. В даному випадку кузов змонтовано на Mercedes-Benz Sprinter 518CDI 2010 року. Представлений автомобіль був поставлений в Україну як гуманітарна допомога з Ізраїлю.

Ambulanz Mobile випускає одні з найбезпечніших “швидких”. Її новітня модель Tigis N20 успішно пройшла різні краш-тести, включаючи перекидання та гідно витримала лобовий удар об бетонну стіну на швидкості 50 км/год. В основі кузовної надбудови лежить високоміцний просторовий каркас із багатокамерних алюмінієвих профілів. Він покрит алюмінієвими панелями завтовшки 2 мм, за якими знаходиться 40-мм шар ізоляційної піни.