X

У Києві виїхав на маршрут цікавий автобус на єврономерах

Підприємство «Київпастранс» вивело на маршрут №29ДР досить цікавий міський автобус – Neoplan N4516 Centroliner Evolution.

Це перша машина марки Neoplan, поставлена до нас в якості гуманітарної допомоги. Даний автобус 2003 року випуску прибув із Німеччини. На його борту добре видно рекламу місцевої радіостанції. Більше того, у свій перший день на маршруті автобус був помічений на єврономерах, чого не повинно бути.

Джерело світлин: Fotobus

Цікаво, що подібний «низькопольник», тільки з трьома парами дверей (у Києві сьогодні працює з двома парами) був представлений на виставці IAA 2004 у Ганновері. З відмінних елементів дизайну варто відзначити красиві аеродинамічні щитки на задніх колесах.

Neoplan Centroliner Evolution на виставці IAA 2004 в Ганновері. Фото автора

Зазначимо, що міські автобуси Neoplan свого часу експлуатувалися на приміських маршрутах Київської області, хоч і в невеликій кількості.

Neoplan N4020/3 Megatrans у Києві (2010 р.)

Це, зокрема, тривісна 15-метрова модель Megatrans (№397 «Вишгород – Київ»), а також ще більш містка «гармошка» N4021/3NF. А ось моделі Сentroliner Evolution у столичному регіоні, за нашими спостереженнями, ще не було.

До речі, найекзотичнішим автобусом Neoplan на столичних дорогах можна вважати двоповерхову модель N426/3 зразка 1972 року, яку кореспонденту «Автоцентру» вдалося зняти на приміському маршруті «Дударків – Київ» ще 2002 року.

Двоповерховий Neoplan N426/3 на вулицях Києва, 2002 р. Фото автора.