X

У ремонті доріг активно застосовують спеціалізовані автомобілі українського виробництва

У багатьох регіонах України сьогодні активно проводиться ремонт доріг, оскільки до зимового сезону залишився усього лише один місяць. У Києві також кипить робота по заміні асфальту і бордюрів. Дорожникам в цій нелегкій справі допомагає найрізноманітніша спецтехніка. Остання працює в осномном на дизелі, а тому потребує своєчасної заправки. І ось тут виручають компактні і дуже маневрені автотопаливозаправники вітчизняного виробництва.

Днями на вулиці Радунской, що в Деснянському районі Києва на одній з ділянок по ремонту дороги кореспондентові “Автоцентра” вдалося сфотографувати одну таку машину. Це АТЗ- 4, який виготовлений Заводом спецтехніки “Техкомплект”. Він як раз заправляв генератор на причепі.

На шасі IVECO Daily 72-150 встановлена сталева двосекційна цистерна типу “чемодан” місткістю 4 кубометри. Тут є насос ВС- 80 з подачею 31,5 м куб./год і тиском 32 м, один 10-метровий рукав на котушці і два зливні рукави по 4 м, фільтр очищення палива перед лічильником, заправний пістолет з відсікачем.

У комплектацію також входять стаціонарна драбина, обгороджування горловин по усій довжині, противопідкатний захист, пластикові пенали під вогнегасники, проблисковий маячок.

Що ж до шасі IVECO Daily 72-150, то воно тут посилене, розраховане на повну масу 7200 кг і вантажопідйомність 4800 кг. Мости можуть додатково витримувати до 800 кг. У рух машину приводить 3,0-літровий турбодизель Євро 5 потужністю 146 к. с., працюючий в парі з механічною, 6-ступеневою коробкою передач.