X

В Україну поставлено нові тягачі-зерновози Scania R500

Днями вітчизняне підприємство «Агрейн Транс», що займається перевезенням зернових культур, отримало партію з шести сідлових тягачів Scania R500. Машини заказані в парі з самоскидними напівпричепами марки Wielton і будуть задіяні на перевезенні нового врожаю.

Поставлені тягачі Scania – це моделі останнього покоління, оснащені просторою кабіною з двома спальними місцями, холодильником і автономним обігрівачем. Машини укомплектовані 16-літровим турбодизелем V8 стандарту Євро 6. Двигун розвиває 500 к. с. і агрегатується з 14-ступеневою КП з двома понижуючими передачами і ретардером. З корисних функцій відзначимо датчик навантаження на задню вісь.

Новоприбулі сідельні тягачі Scania R500 мають колісну формули 6х2. Друга вісь зроблена односкатною і підйомною, що знижує витрату палива і знос шин при їзді порожняком. Це добре показано на представленому нижче відео.

Зазначимо, що це не перші вантажівки марки Scania в автопарку «Агрейн Транс» – компанія вже багато років успішно експлуатує сіддлові тягачі Scania P400 (4х2). Ці машини використовують для перевезення зерна безпосередньо з полів, зібраного комбайнами в спеціальні перевантажувальні бункери-накопичувачі.

Читайте також:
Scania презентувала електричні тягачі і нові двигуни на біогазі