X

Як 770-сильний тягач Scania перевіз негабаритний вантаж по місту

Транспортування негабаритних вантажів, що й казати, вимагає від водія певних навичок. А якщо маршрут пролягає тісними міськими вуличками, то завдання ускладнюється у багато разів. Проте справа майстра боїться. І тому найсвіжіший приклад – перевезення вітряних турбін містом Донегол, що в Ірландії.

На відео можна побачити, як наддовгий автопоїзд буквально з міліметровою точністю протискується між будинками та світлофорами. І від їзди тротуарами в цьому випадку нікуди не подітися.

Для такого відповідального та нелегкого рейсу компанія McFadyes Transport Ltd. задіяла флагманський сідловий тягач марки Scania – модель 770S. Машина колісної формули 8х4 укомплектована 770-сильним двигуном V8. До речі, про це красномовно говорить світлодіодне зображення значка V8 на задній стінці всередині кабіни, яке чудово проглядається через лобове скло.

Що стосується негабаритного вантажу, то його розмістили на спеціальному розсувному напівпричепі-важковозі марки Nooteboom. Його конструкція – з підкатним двовісним візком спереду та сімома поворотними осями ззаду дозволяє оптимально справлятися з довгомірами.

Турбіни призначені для вітропарку Lenalea, що будується потужністю 30 МВт. Перевезення стартувало ще 23 травня і триватиме сім тижнів. За цей час мають перевезти всі сім «вітряків», включаючи особливо довгі елементи – лопаті. А встановити їх планують уже до кінця серпня.

Читайте також:
Неймовірне перевезення 67-метрової лопаті підірвало мережу (фото)