X

Головнокомандувач ЗСУ оглянув новітню бронетехніку українського виробництва

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський разом із міністром оборони Рустемом Умеровим оглянули новітні зразки колісної та гусеничної бронетехніки українського виробництва. На особливий інтерес заслуговує досі не показана у нас бронемашина колісної формули 6х6. Судячи з фото, це розробка південноафриканської компанії Mbombe модель Mbombe. Є інформація, що на одному з вітчизняних підприємств було налагоджено її ліцензійне складання.

Mbombe має 3-й рівень балістичного захисту, що дозволяє витримувати обстріл бронебійними кулями калібру 7,62 х51 мм. Двошарове V-подібне днище може витримати підрив міни до 10 кг у тротиловому еквіваленті.

Машина має десантне відділення на 8 місць, із протимінними кріслами. Екіпаж складається із трьох осіб. Бойова маса становить 16 т. У рух Mbombe наводить 408-сильний турбодизель Cummins, що працює в парі з 6-ступеневою автоматичною коробкою передач Allison. Максимальна швидкість становить 100 км/год.

На презентації бронемашина Mbombe була показана з вітчизняним бойовим модулем “Спис-Синтез”. До його складу входить 30-мм автоматична гармата ЗТМ-1, 30-мм автоматичний гранатомет КБА-117, спарений 7,62-мм кулемет ПКТ, а також протитанковий ракетний комплекс «Бар’єр» із двома ракетами.