X

Харківську бронемашину БРЕМ-4 показали на передовій (фото)

Ця броньована ремонтно-евакуаційна машина БРЕМ-4 виробництва ХКБМ ім. А. Морозова була створена на базі БТР-4 і сьогодні успішно застосовується на передовій. Відповідне фото було опубліковано на сторінці 92-ї Окремої штурмової бригади ім. кошового отамана Івана Сірка.

БРЕМ-4 здатна виконувати різні завдання. Це проведення технічної розвідки на полі бою, підготовка до буксирування несправних, пошкоджених керованих чи некерованих колісних бронетранспортерів. З її допомогою також можна витягувати техніку, що застрягла, проводити поточні та середні ремонти в польових умовах, запускати двигуни електростартером, здійснювати зварювальні роботи, а також різання металу.

Машина оснащена краном вантажопідйомністю 3,2 т, з максимальним вильотом 5 м та висотою підйому вантажу також 5 м. Кут повороту становить 360 град. Крім того, до комплектації входить лебідка з тяговим зусиллям 6,8 т. Є дизель-генератор потужністю 10 кВт. Екіпаж складається з чотирьох осіб: командира, водія, зварювальника та монтажника.

БРЕМ-4 має повну масу 22 т (з протикульовим захистом) та оснащується турбодизельним двигуном Deutz BF6M потужністю 449 к. с. та автоматичною коробкою передач Allison. Максимальна швидкість по шосе – 110 км/год, на плаву – 8-10 км/год. Такі броньовані ремонтно-евакуаційні машини раніше можна було побачити на низці виставок у Києві, зокрема на військовому параді, присвяченому 30-річчю Незалежності України.