X

Литва передасть для ЗСУ повнопривідні вантажівки Renault

Незабаром Збройні сили України поповнять нові повнопривідні вантажівки Renault сімейства D. Машини, розраховані на перевезення 5 т, передасть Міністерство національної оборони Литви в рамках Коаліції з розмінування. Скільки поставлять машин не повідомляється, але відомо, що це буде частина від партії нових автомобілів, які закуплять для литовської армії за контрактом на 16 млн євро.

Зазначимо, що сьогодні в лавах ВСУ вже є чимало повнопривідних вантажівок Renault. Серед них – й моделі D13Т 4х4. Першу партію таких машин, із фургонами під релейні станції, передали ще 2021 року. Ці автомобілі можна було побачити на військовому параді у Києві з нагоди 30-річчя Незалежності України.

Сьогодні повнопривідні армійські вантажівки Renault сімейства D представлені шасі, розрахованими на повну масу 14 або 16 т. На автомобілі встановлюється 7,7-літровий турбодизель Євро 3 або Євро 6, потужністю до 280 к.с. Коробка передач – механічна, 6-ступенева. Кабіни можуть застосовуватися різного типу: денні, подовжені, спальні та дворядні.