X

Розвідники отримали роботизовану платформу AGEMA

Компанія «Українська бронетехніка» передала спецпідрозділу Kraken Головного управління розвідки Міноборони на безоплатній основі унікальну роботизовану платформу AGEMA. Безпілотну платформу AGEMA продемонстрували ще на виставці «Зброя та безпека 2021» у Києві, де вона експонувалася на стенді Національної асоціації оборонної промисловості України (NAUDI).

Платформа колісної формули 8х8 розроблена компанією Milanion і може виконувати різні бойові завдання: проводити розвідку, служити базою для запуску БПЛА, здійснювати протитанкову підтримку, а також перевозити поранених.

Керування здійснюється дистанційно, також можливе програмування на автономний режим роботи за допомогою каналу передачі даних.

AGEMA завдовжки 3023 мм, завширшки 1473 мм та заввишки 1290 мм важить небагато – 602 кг. Платформа має низький центр ваги та незалежну підвіску коліс. Може долати підйоми крутістю до 40 град, а також здатна плавати.

На ній встановлений V-подібний двигун з електронним упорскуванням палива потужністю 40 к. с. Максимальна швидкість суходолом – 29 км/год, а на плаву – 5 км/ч.