X

Стали відомі нові подробиці безпілотної установки HIMARS

Поки HIMARS ефективно себе показують в Україні, в США продовжують працювати над безпілотною версією цієї РСЗВ, що отримала позначення AVL (Autonomus Multi-Domain Launcher). Перші її випробування пройшли ще у вересні минулого року. А тепер розробники – управлыння DEVCOM Aviation & Missile Center та DEVCOM Ground Vehicle System поділилися цікавими подробицями.

Дистанційно керований HIMARS зможе працювати не тільки як РСЗВ, але й як носій перспективної тактичної балістичної ракети PrSM (Precision Strike Missile) з дальністю польоту до 500 км, яка прийде на зміну ATACAMS. В ході випробувань AVL був змодельований запуск сімох таких ракет.

Читайте також:
Україна отримає чергову партію РСЗВ HIMARS

Конструктори також повідали про те, що зіткнулися з низкою труднощів при створенні автономного мобільного ракетного комплексу, який на відміну від цивільних автомобілів з безпілотним управлінням їздить не по асфальту з гарною розміткою, а по пересіченій місцевості.

Стало відомо, що перспективна розробка AVL надалі позбудеться броньованої кабіни як такої, так як відпаде необхідність в екіпажі. Сьогодні також опрацьовується питання інтеграції AVL в концепцію робототехніки, яка вже застосовується на полі бою в якості безпілотних самохідних платформ.