X

ТОП-5 найпопулярніших новин 2022 року на autocentre.ua

2022 рік змінив пріоритети читачів у вітчизняних стрічках новин – тема повномасштабної війни Росії проти України стала домінуючою. В результаті новинами, що найбільше переглядаються на сайті autocentre.ua минулого року стали матеріали про російську військову техніку, підбиту або захоплену бійцями ЗСУ.

Перше місце за кількістю переглядів набрала новина про те, як переданий нам дрон-камікадзе Switchblade у травні ліквідував російський танк Т-72 разом із екіпажем. Останній, що цікаво, під час атаки розпивав спиртне, сидячи просто на броні.

Друге місце в рейтингу займає матеріал про захоплений воїнами ЗСУ найзахищеніший російський бронеавтомобіль. Це сталося буквально другого дня повномасштабної війни, 25 лютого. Йдеться про Камаз-63968 (6х6) “Тайфун-К”. До речі, одна така машина, яка сильно обгоріла, сьогодні демонструється на виставці трофейної техніки, на Михайлівській площі в Києві.

На третьому місці за популярністю перебуває новина про пожежу на російському судні-ролкері «Ангара», що у червні перевозила автомобілі з Тоямі до Владивостока. Усі 570 машин на його борту згоріли. Екіпаж урятували. Ось тільки, за словами офіційного перевізника Japan Auto Lines, японська сторона відмовилася допомагати гасити пожежу, і для цього довелося знімати з рейсу інший корабель.

Четверте місце – новина про бійців 72-ї окремої механізованої бригади ім Чорних Запорожців, яким вдалося відбити у кадировців цікавий бронеавтомобіль. Як з’ясувалося, ним виявилася перспективна машина компанії “Українська бронетехніка”, побудована свого часу на шасі ЗІЛ-131 (6х6).

І замикає ТОП-5 матеріал про досить екзотичні військові автомобілі – індійські вантажівки Ashok Leyland Stallion (4х4 та 6х6), які використовуються для перевезення гуманітарної допомоги у звільнені від окупантів райони громадським об’єднанням «Reспубліка. Брати по зброї».