X

Україна отримає від США бронетехніку, автомобілі та боєприпаси на мільярд доларів

Адміністрація Президента США Джо Байдена повідомила про підготовку чергового, вже 56-го пакету військової допомоги України. Він стане одним із найбільших – на суму 1 млрд доларів. Нагадаємо, що цими днями Сенат США проголосував за надання Україні допомоги у розмірі 61 млрд доларів.

Новий пакет військової допомоги буде направлений дуже оперативно, оскільки до нього увійдуть боєприпаси та військова техніка зі складів Міноборони США. Що саме він включатиме? Це бойові машини піхоти Bradley, бронемашини класу MRAP, багатоцільові автомобілі HMMWV, автомобілі логістичного забезпечення, а також машини для буксирування та перевезення техніки.

До пакета увійдуть ракети RIM-7 та AIM-9М для ППО, додаткові боєприпаси для HIMARS, серед яких можуть бути балістичні ракети ATACMS. Останні, до речі, США вже передало у березні і ЗСУ їх активно застосувало проти окупантів.

Також будуть направлені переносні зенітні ракетні комплекси Stinger та протитанкові ракетні комплекси Javelin та АТ-4. Дуже важливою та довгоочікуваною стане партія снарядів калібру 155 мм та 105 мм, а також гранатометні постріли калібру 60 мм.