X

За кермом КрАЗу по снігу із заплющеними очима (відео)

Рясний снігопад не завадив візиту свого часу на «КрАЗ» великої групи курсантів другого та четвертого курсів Харківської Національної академії Національної гвардії України. Можливість демонстрації технічних якостей КрАЗ-6322 (6х6) на полігоні була під загрозою: жодна перешкода, окрім гори, не проглядалася з-під щільної снігової шапки. Біла цілина полігону, сніг і сильний вітер кинули курсантів у жах і викликали сумніви: навряд чи техніка піде – водієві ж нічого не видно.

Але досвідчений водій-випробувач, який із заплющеними очима визначить, що і де розташовано, продемонстрував майбутнім армійцям прохідність всюдихода у реальних екстремальних природних умовах та бездоріжжі.

Курсанты в восторге от КрАЗа

Курсанти аплодували КрАЗу та водієві, особливо за підйом на гору у 60% у нереальних умовах. «Ну, давай-давай… Молодець. Ура! – кричали вони. А їхній керівник, офіцер групи з роботи з особовим складом в/ч, Віталій Музика при цьому коментував:

– Цей автомобіль КрАЗ – найнадійніша машина на сході країни, де військовослужбовці несуть службу. На опорних пунктах, блокпостах, першій та другій лініях оборони вона доставляє пальне, продукти харчування, воду, забезпечує підвезення боєприпасів. Особливо вражає її прохідність за суворих погодних умов. У цьому сам переконувався неодноразово під час відряджень на Донбас.

Тільки такою технікою в екстремальних погодних умовах можна дістатися пункту призначення. А згадайте снігопад та біду, яку він приніс 25-27 грудня 2018 року! Також наші КрАЗи застосовували як тягачі для вилучення автомобілів, що застрягли на кордоні Полтавської та Черкаської областей та евакуації людей».

Читайте також:
Бизнесмены из Африки оценили проходимость КрАЗ Шрек по снегу (видео)