X

Рятувальникам Торецька передали унікальний автомобіль

Благодійний фонд “Українські вогнеборці” (Ukrainian Firefighters Foundadition) передав для ДСНС у Донецькій області броньований аварійно-рятувальний автомобіль. Машина на базі розвізного фургона Land Rover Defender була переобладнана провідним британським підприємством у цій галузі – Vinari Group.

Більше того, на врученні автомобіля рятувальникам, яке відбулося у Києві 15 червня, був присутній голова цієї компанії. Виявляється, Vinari Group виготовила та поставила до нас вже близько 150 одиниць різної техніки. А загалом компанія щорічно збирає понад 1000 спеціалізованих бронеавтомобілів.

Андрій Твердовський, керівник фонду «Українські вогнеборці» (на фото праворуч) передає броньований аварійно-рятувальний автомобіль Володимиру Захарчуку, заступнику начальника Головного управління ДСНС України у Донецькій області

Представлений Land Rover Defender було придбано за 54 тис. фунтів-стерлінгів. Причому 21 тис фунтів зібрали завдяки донатам простих громадян, клієнтів програми лояльності Fishka. А решту суми пожертвували британці за активної підтримки фонду Ukraine Charity.

Машина працюватиме у місті Торецьк. До недавнього часу місцеві рятувальники використовували для евакуації звичайні мікроавтобуси. Тепер їх захищатиме броньований британський позашляховик. Він витримує обстріл з автомата «Калашнікова», чому також допомагають посилені шини зі вставками run-flat.

Там, де раніше був вантажний відсік, встановили два поздовжні м’які дивани. Тут також можна перевозити і поранених на стандартних ношах. У кормі зробили зручні розпашні двері.

Бортове живлення в машині 24-вольтне – це стандарт НАТО. За передніми сидіннями встановлені два акумулятори по 12 В та інвертер на 1 кВт з виведенням 220В. У стелі можна побачити великий люк, який допомагає під час евакуації, а також знижує компресію в салоні під час підриву боєприпасів у безпосередній близькості від машини. Автомобіль має повну масу 4,0 т та обладнаний фаркопом для роботи з причепами. У рух Land Rover Defender наводить трилітровий турбодизель.

Як зазначив Андрій Твердовський, керівник Ukrainian Firefighters Foundadition, благодійний фонд «Українські вогнеборці» допомагає рятувальникам від початку повномасштабного російського вторгнення. Одразу після звільнення Херсона до міста було направлено два пожежні автомобілі. А для ДСНС Миколаєва передали оперативно-штабну машину. Фонд також допомагає у придбанні підводних дронів та обладнання для підводного розмінування. Також закуплено понад 200 комплектів індивідуального систем хімічного захисту. Крім того, щомісяця до прифронтових насалених пунктів доставляється до 20 т гуманітарної допомоги (їжа, напої, медикаменти, засоби гігієни).