X

Українські артилеристи знищили рідкісний ворожий «ТОР-М2ДТ» (відео)

Ряди російської військової техніки порідшали завдяки злагодженим діям українських воїнів. Цього разу вони втратили досить рідкісну машину.

Йдеться про російський зенітно-ракетний комплекс «ТОР-М2ДТ», створений для використання в арктичних умовах. Установку виявили під час аеророзвідки місцевості на Херсонщині. Її координати оперативно передали артилеристам, які завдали точного удару. Разом з цим ЗРК наші бійці знищили і ще низку важливої ​​техніки окупантів, що й показав у відео Defence Blog.

Відомо, що ТОР-М2ДТ розроблено для використання у складних арктичних умовах. Установка може працювати за температури до мінус 50 градусів за Цельсієм. Основою цього ЗРК стала гусенична платформа ДТ-30ПМ-Т1. Він складається з двох модулів, в одному з яких знаходиться екіпаж і пункт керування вогнем, а в другому – станція радіолокації і два пускових модулі.

Читайте також:
ЗСУ із HIMARS знищили російські САУ «Гіацинт-С» та ЗРК «Бук» (відео)

Росіяни заявляють, що ТОР-М2ДТ здатний вражати цілі на відстані від 1 до 12 км та висоті від 10 метрів до 10 кілометрів. Загалом РФ створила 12 таких систем. Їх активно використовують на війні в Україні. За даними аналітіків, шість із них уже знищені ЗСУ.