X

В одеському КБ показали цікаві розробки для підрозділів ППО (відео)

Фахівці одеського КБ “Технарі” сьогодні активно займаються модернізацією засобів ППО. Так, вони встановили дві тепловізійні камери на стару гусеничну ПЗРК «Стріла 10». Розроблена ще в 70-ті роки вона не пристосована для знищення безпілотників, які в кілька разів менші за літаки та гелікоптери. Після дооснащення оптико-електронними компонентами, які бійці прозвали «Валлі» (за схожість з роботом з мультфільму), ситуація кардинально змінилася. За шість тижнів випробувань на бойовому чергуванні за допомогою «Валлі» вдалося збити п’ять ворожих безпілотників. Найближчим часом буде налагоджено постачання комплектів «Валлі» для підрозділів ППО Півдня.

І це далеко не єдина новинка від КБ “Технарі”. Так спільно з Благодійним фондом Сергія Притули вдало реалізовано проект «Ігла плюс тепловізор». У результаті підрозділи вже поставлено близько 1000 ПЗРК «Ігла» з тепловізорами. За 4 місяці вони допомогли збити вже 6 крилатих ракет та 9 «шахедів».

Для навчання бійців ППО у КБ «Технарі» розробили віртуальний тренажер (Проект «Чайка»), який імітує стрілянину з різних кулеметів (ДШК та «Браунінг» на 12,7 мм), а також ПЗРК «Ігла». Таких тренажерів передано вже близько 50 од. І на даний момент на них пройшли навчання вже понад 800 осіб.

Також заслуговує на увагу проект «Сова» щодо встановлення приладів нічного бачення на різні транспортні засоби – від пікапів до ракетовозів. На даний момент для ЗСУ передано вже 480 комплектів.