X

10 хв зарядка та 600 км пробігу: CATL представив нову батарею для електрокарів

Китайська компанія CATL, яка є провідним світовим виробником акумуляторів, розробила новий революційний літій-залізо-фосфатний акумулятор Shenxing Plus. Він забезпечує пробіг до 600 км з однієї підзарядки у 10 хвилин.

Батарею нового типу презентували на Пекінському автосалоні. Вона є вдосконаленою версією Shenxing, яка зробила компанію лідером у галузі. Перевагою батареї є швидка зарядка. Адже 600 км шляху за 10 хвилин підзарядки поки що не пропонувала жодна компанія. Можливим це стало завдяки запатентованій технології надшвидкої зарядки 4C.

Щодо загальної продуктивності, то нова батарея забезпечує максимальний пробіг до 1000 км. Секрет таких показників Shenxing Plus полягає у поєднанні передових технологій. Зокрема, CATL запровадила в батареї нову «технологію гранулярної градації» для катода, що забезпечує оптимальне розташування кожної наночастинки для безпрецедентної густини. Ще в анод додано запатентований тривимірний сотовий матеріал.

Читайте також:
Натрій-іонні батареї дозволять здешевити електромобілі

Такий підхід не тільки підвищив щільність енергії акумулятора, а й дав можливість контролювати збільшення обсягу під час циклів заряджання та розряджання, тим самим збільшивши термін служби акумулятора. Компанія має намір запустити виробництво цих батарей найближчим часом.