X

10 вражаючих фактів про Bugatti Chiron 2017

Новый Bugatti Chiron 2017 – не просто самый быстрый серийный автомобиль в мире. Он продолжает дело предшественника Бугатти Вейрон, открывшего новую эру гиперкаров.

У Bugatti Chiron-2017 вражають не тільки швидкість і потужність 8,0-літрового 1500-сильного W16. “Автоцентр” взявся знайти найбільш вражаючі подробиці «Бугатті Широн.

  1. Четвірка турбокомпресорів

Як і купе Bugatti Veyron, новий Chiron оснащений одразу чотирма турбонагнітачами. Вони на 69% більші, ніж у «Вейрон». Що більша турбіна, то більша її інерція та турбояма. Тому на Bugatti Chiron 2017 турбонаддув послідовний. Перші дві турбіни вмикаються при 1900 об/хв, ще дві – при 3800 об/хв.

Ось чому характеристики «Бугатті Широн» такі неймовірні – 1500 к.с. і 1600 Нм крутильного моменту.

  1. Заднє антикрило

Адаптивне заднє антикрило нового Bugatti Chiron легше, ніж у Veyron. Воно здатне змінювати висоту і кут нахилу. Антикрило купе «Бугатті» також служить аерогальмом.

 

  1. Аеродинаміка

Не антикрилом єдиним. Інженери «Бугатті» оптимізували аеродинаміку решітки радіатора і коліс. Плоске днище зі спеціальними ребрами покращує проходження повітря під днищем Bugatti Chiron. Притискну силу збільшують передній спліттер і задній дифузор.

Не забули і про охолодження. Двигун «Бугатті Широн» бере 60 тис. л повітря на  хвилину. Таку саму кількість людина вдихає за 5 днів.

 

4. Карбоновий монокок Монокок із карбону забезпечує Bugatti Chiron-2017 жорсткість на рівні леманівських спортпрототипів – 50 000 Нм/град. Якщо скласти всі карбонові волокна, то їх довжина вдев’ятеро перевищить відстань від Землі до Місяця.

 

5. Швидкість Максимальна швидкість «Бугатті Широн» обмежена електронікою – 420 км/год. Щоб її досягти, потрібно повернути спеціальний ключ у замку. Без обмежувача новий Bugatti Chiron розженеться приблизно до 460 км/год. Але на Землі мало місць, де купе зможе досягти своєї межі. До речі, спідометр купе Bugatti розмічений до 500 км/год.

  1. Автомобіль для обраних

Купити новий Bugatti Chiron-2017 зможе не кожен. По-перше, випустять лише 500 автомобілів. По-друге, ціна «Бугатті Широн» – 2,4 млн євро. Середньостатистичний клієнт Bugatti володіє 42 (!) машинами, а також яхтою і бізнес-джетом. Деякі з них купили по 10 Ferrari і всі серійні McLaren.

Середній пробіг Бугатті – лише 2500 км на рік. Але один власник примудрився наїздити на Bugatti Veyron 40 тис. км.

  1. Неможливе

Так, у випадку з Бугатті Широн-2017 є і таке. Конструктори Bugatti відмовилися від невидимих дверних ручок. Довелося відкинути ідею камер заднього виду замість дзеркал. Вони запотівають у дощ і не дозволені законодавством багатьох країн.

 

  1. Фари

Світлодіодні фари купе Bugatti Chiron не тільки візуально розширюють автомобіль. Вони доповнені активними повітрозабірниками. Цілісний задній ліхтар має 82 світлодіоди. Він досягає 1,6 м у довжину. Це найбільша світлодіодна лампа, яка використовується на автомобілі.

  1. Тести

Загалом для тестів виділили 30 передсерійних прототипів Bugatti Chiron. Вони накатали майже 500 тис. км і використовували 1000 комплектів шин.

Кожен Бугатті Широн-2017 перед доставкою власнику проходить 60 км на стенді і 350 км – на дорогах. Розгін і гальмування випроовують на злітно-посадковій смузі аеропорту міста Кольмар.

  1. Серйозні колеса і шини

Спеціально для купе Bugatti Chiron створили шини Michelin розміром 285/30 R20 спереду і 355/25 R21 ззаду. Великі колеса не лише мають яскравий вигляд, а й допомагають помістити збільшені гальмівні механізми. Діаметр карбоново-керамічних дисків «Бугатті» зріс до 420 мм.