X

1200 коней проти 1300: заряджений Civic зійшовся з Nissan GTR (відео)

Заезд вышел довольно зрелищным и заслуживающим внимания

Автогоночна команда Hoonigan Racing Division, яка бере участь у змаганнях Американської асоціації ралі та виставляє автомобіль Hyundai i20 Coupe WRC для Кена Блока, влаштувала дрег-заїзд між Honda Civic та Nissan GT-R. Він увійде до нового випуску серіалу Honda vs. Hatters, який знімається в рамках онлайн-проєкту This vs. That.

Як все відбувалося, ви можете подивитися в ролику нижче, а поки трохи докладніше про учасників. Автомобілі хоча й близькі за потужністю, з’явилися на світ з розривом у два десятиліття. Honda Civic зійшов з конвеєра у 1994 році, тоді як Nissan GT-R випущений у 2015 році. При цьому обидва суттєво доопрацьовані.

Honda Civic укомплектований 2,0-літровим рядним 4-циліндровим бензиновим наддувним двигуном потужністю 1200 сил. Працює агрегат у зв’язці 4-ступінчастою механічною коробкою передач та повним приводом. Споряджена маса седана складає близько 900 кг.

Його молодший суперник оснащений 4,1-літровим турбованим V6 віддачею 1300 к.с., 6-ступінчастим «роботом» та повним приводом. При цьому важить купе трохи більше ніж 1500 кг.

Седан та купе тричі виходили на старт дрегової прямої й щоразу Honda Civic вдавалося першим рвонути вперед. Але зберегти перевагу седан зміг лише раз.

Читайте також:
Гібридна Honda Civic чудово пройшла лосиний тест (відео)