X

$2000 за півсекунди або як Tesla на власниках Model 3 заробляла

Tesla Model 3 Long Range получила возможность приблизиться к модификации Performance по разгону

Автомобілі компанії Tesla завжди дивували своєю можливістю дуже швидко розмінювати першу сотню. Модифікації Dual Motor, із двома електричними двигунами, роблять це так швидко, що їм можуть позаздрити чимало суперкарів і навіть деякі гіперкари. Однак інженери Ілона Маска на цьому не зупинилися і запропонували своїм клієнтам свого роду чіп-тюнинг, який здатний поліпшити і без того вражаючі показники.

Опцію, за яку щасливий власник електрокара Tesla Model 3 в комплектації Dual Motor Long Range має відвалити кровні 2000 доларів, прозвали Acceleration boost. Вона дає змогу автомобілю скоротити розгін до 100 км/год за 4,4 до 3,9 секунди, що наближає модель до флагманської версії Performance, яка розмінює першу сотню за 3,2 секунди. Для такого короткого проміжку часу навіть половина секунди є дуже значним результатом, а відповідно шанувальники наймолодшої моделі компанії Tesla мають охоче купувати цю оцію.

Читайте також:
Tesla Model 3 обійшла за продажем BMW 2, 3, 4, 5, 7 і 8 серій разом узятих

Враховуючи те, що ціна Model 3 Long Range досягає 40 815 доларів, а Performance обійдеться покупцеві на 8000 доларів дорожче, збільшення потужності лише за чверть цієї чималої різниці стає цілком розумною інвестицією. У свою чергу таке рішення компанії вкотре демонструє, що між силовими установками комплектацій Long Range та Performance немає великої різниці. Звідси також випливає висновок, що середня модифікація Model 3 була просто “задушена”, щоб стимулювати продаж топової Performance і аргументувати різницю в ціні.