X

268 к.с. та 400 км на одному заряді: Caterham представив свій перший електромобіль

Британський автовиробник Caterham представив стильне електричне купе під назвою Project V. На ринок новинку планують випустити у 2025 році.

Споркар виконаний у новій мові дизайну марки та не схожий на інші моделі. У ньому ідеально поєднуються сучасний стиль із класичною вишуканістю. Project V має краплеподібні фари і оригінальні за формою задні ліхтарі. Також варто відзначити видатну передню частину з компактною решіткою та масивний дифузор на кормі. Їздить купе на 19-дюймових передніх та 20-дюймових задніх колісних дисках, взутих у шини Michelin Pilot Sport 4S.

Електрокар побудований на шасі з вуглецевого волокна та алюмінієвого композиту. Він використовує повністю регульовану підвіску на подвійних поперечних важелях та рульове керування з електропідсилювачем. Його вага складає 1190 кг.

Компонування салону 2+1, а опціонально воно може бути 2+2. Інтер’єр автомобіля досить простий. У його оснащення увійшла цифрова панель приладів, яка виконана в класичному стилі, і мультимедійна система з великим екраном. Ряд перемикачів, встановлених внизу центральної консолі, дозволяють водію перемикатися між режимами водіння Normal, Sport і Sprint.

Читайте також:
Єдиний у своєму роді: дивний суперкар Caterham від дизайнера з F1 виставили на продаж

У рух Project V наводить один електромотор, встановлений на задній осі, потужністю 268 к.с. Він дозволяє електрокару розганятися з місця до сотні за 4,5 секунди. Максимальна швидкість обмежена на позначці 230 км/год. Батарея на 55 кВтг забезпечує пробіг до 400 км. Вартість новинки поки що невідома. Її розкриють ближче до старту продажу, який заплановано на 2025 рік.