X

272 к.с. та 440 км на одному заряді: розкрито характеристики Mini Countryman EV

Сімейство кросовера Mini Countryman, вперше з моменту його дебюту у 2010 році, поповниться повністю електричним варіантом. Новинку планують представити наприкінці цього року, а на конвеєр вона стане на початку 2024-го.

За даними видання Autocar, в основу електромобіля ляже платформа FAAR, на якій базується також BMW X1 третього покоління. Модель отримає три модифікації (E, SE та JCW), що відрізняються між собою потужністю силової установки та дальністю пробігу.

Базовим буде одномоторний варіант із віддачею 190 л.с. Двомоторна повнопривідна версія кросовера зможе видавати 272 к.с. потужності. Електрокар запропонують із батареями на 54 та 64 кВтг, які забезпечать пробіг до 440 км. Поряд із електричною версією новий Mini Countryman випускатимуть і з бензиновими двигунами.

Читайте також:
Електричний кабріолет Mini Cooper SE Convertible чекає на серійне продовження

Зазначається, що наступне покоління кросовера трохи приросте в розмірах, що зробить його більш просторим і комфортним. Передня частина моделі набуде більш кутастих форм і стане схожа на Cooper Electric і Aceman. Також більшими стануть передні та задні звиси. А фари набудуть нової форми і стануть випуклішими. Виробництво Mini Countryman EV налагодять на заводі компанії у Лейпцигу (Німеччина).