X

Задній привід і один двигун: Porsche представив базову версію Taycan

Німецька компанія Porsche поступово представляє модифікації електричного Taycan. Спершу на ринок вийшли потужні двомоторні версії Turbo і Turbo S, потім більш бюджетна 4S, яка також оснащується двома електромоторами. Тепер же виробник представив базову версію моделі, яка пропонується з одним електромотором і заднім приводом.

Потужність базового Taycan, який до речі не має жодних приставок у назві, становить 408 к.с. Запас ходу в 414 кілометрів забезпечує акумуляторна батарея ємністю 79,2 кВт/год. Клієнти, які хочуть більшого діапазону, можуть обрати базовий Taycan із посиленою батареєю Performance Plus ємністю 93,4 кВт/год. Він забезпечує пробіг на одному заряді до 490 кілометрів. Максимальна потужність мотора в такій модифікації збільшується до 476 к.с.

Розгін до сотні у обох версій Taycan займає 5,4 секунди, а максимальна швидкість становить 230 км/год. Незважаючи на свою бюджетність, спорткар отримав оснащення, як і у дорожчих версій. Зокрема, він комплектується адаптивною пневматичною підвіскою і електрокерованим блокуванням диференціала. Спершу ця версія Porsche Taycan з’явиться на ринку Китаю, а пізніше вона буде доступна і на інших ключових світових ринках.