X

6 годин Уоткинс-Глена 2021: більярд на гоночних болідах

Команда Digital Autosport of Ukraine успішно фінішувала у віртуальному гоночному марафоні “Шість годин Воткинс-Глена”. Максим Ефанов  та Олексій Селезньов – пілоти Автомобільної Федерації України, призери етапів Чемпіонату України, виступили в класі GTE на автомобілі BMW M8, що має потужність 560 к.с.

“Шість годин Воткинс-Глена”, заліковий етап серії IMSA WeatherTech SportsCar, – це гонка на витривалість протяжністю 6 годин, де на старт разом виходять автомобілі з разних класів. Цього разу їх вишикувалось на стартовій гратці 55.

Клас прототипів LMP2 було представлено Dallara P217, клас GTE представляло  4 автовиробники – Corvette C8R GTE, Porsche RSR GTE, Ferrari 488 GTE, BMW M8 GTE, а клас GT3  був представлений всього двома – Lamborghini Huracan GT3 Evo і BMW M4 GT3.

Першим, так би мовити, дівізіоном стартували надпотужні прототипи (про їх вирішальну роль у створенні проблем та аварій розповімо далі), потім «наш» клас GTE і далі менш потужні авто.

На карті автодрому кожен клас авто було виділено своїм кольором. Отже, через 10-15 кіл всі кольори перемішалися і глядачі  спостерігали за різнокольоровою мозаїкою, посеред якої десь було і наше BMW M8.

До речі, 6 годинам марафону передували ще 45 хвилин практики, що теж потребувало від пілотів уваги та додавало втоми. Першим за кермом сів Максим Ефанов, він кваліфікувався на 31 позиції та впевнено почав гонку.

Ось що розповідає Максим: «Потрапили з Олексієм в найшвидший спліт 6 годин Watkins Glen. У нас з ним дуже швидко і безпроблемно знайшовся загальний погляд на підхід до машини і тому, які налаштування мають бути. Після тренувань і коригувань, машина поїхала ще стабільніше і швидше і в результаті ми показали майже однаковий час. Були шанси з таким часом і стабільністю потрапити в першу десятку, але трохи не вийшло. Після старту гонки, з початком перших обгонів машинами LMP2 нас, як кругових, мене нахабно і жорстко видавила у відбійник одна з машин. Після чого довелося ремонтувати машину. Вона поїхала потім так само добре, як і на початку гонки, і довелося відбивати позиції. Спліт був зі швидких пілотів, але ми все одно змогли закінчити гонку на 12 позицій з 19 машин в нашому класі. Якби нам не завадила машина з класу LMP2, то у нас вийшло б поборотися за першу вісімку. Втім, було як завжди цікаво, отримав черговий досвід. До речі, ми були єдиною BMW M8 GTE, а основна частина машин була Corvette».

Вітаємо з успішним фінішем Максима Ефанова  та Олексія Селезньова – пілотів Автомобільної Федерації України!

Запис трансляції  марафону NASCAR з коментарями Дмитра Костюченка та Ірини Кравець можна подивитись на офіційному YouTube-каналі КЦА FAU Digital Autosport of Ukraine

Перша частина трансляції

Друга частина трансляції

Нагадуємо, що дізнатися найсвіжіші новини зі світу цифрового автоспорту можна на ресурсах КЦА FAU:

Discord

https://dau.at.ua/

Команда «Digital Autosport of Ukraine» виступає за підтримки:

Призовий партнер HyperX – один із найкращих у сегменті ігрових девайсів

Інформаційні партнери – Перший Автомобільний та Автоцентр

Моторні мастила та гоночне паливо Sunoco  – справжня американська якість тепер в Україні

Febi bilstein – автозапчастини для легкових та комерційних автомобілів від Німецького постачальника