X

7.0-літровий Ford Mustang простояв 40 років у сараї: ось це знахідка (фото)

На одній із ферм у штаті Мічиган (США) знайдено найбільш затребуваний у світі спорткар Mustang. Йдеться про дводверне купе Mach 1 428 Cobra Jet Barn Find, яке зійшло з конвеєра у 1970 році.

Автомобіль майже 40 років простояв без руху та належного обслуговування у величезному сараї, в оточенні старих тракторів, кемперів, інших машин та різних предметів побуту. Їхня кількість настільки величезна, що довелося розбирати одну зі сторін комори, щоб витягнути спорткар. Незважаючи на солідний вік, він знаходиться у відмінному стані, але, на жаль, не на ходу.

Кузов автомобіля покритий шаром пилу та бруду, за яким ховаються невеликі вогнища іржі. Також є павутиння та сліди присутності гризунів. Останні господарювали в салоні, під капотом та у багажнику Mach 1. При цьому колір шкіри та пластику в кабіні практично не вигорів.

Власниця цього Mustang розповіла, що він був придбаний її чоловіком уживаним і використовувався протягом 10 років. Після цього він змінив автомобіль, але продавати цей не став, а поставив у сарай. На той час пробіг купе становив 49 953 милі (80 392 км).

Цікаво, що Mach 1 зберігся в оригінальному стані. Під його капотом все ще встановлений 7,0-літровий двигун V8, який пов’язаний з чотириступінчастою механічною коробкою передач. Колеса взуті в шини Goodyear старої школи.

Ентузіасти були настільки вражені знахідкою, що влаштували їй ретельний детейлінг прямо на місці. На їх подив, фарба, яка спочатку здавалася більше помаранчевою ніж червоною, зовсім не втратила свій натуральний колір і яскравість. Хромовані елементи також зберегли характерний блиск. А ось днище та ходова потребують ремонту. Двигун також не вдалося завести. Але спеціалісті впевнені, що після незначного ремонту раритетний автомобіль вдасться повернути дороги.

Читайте також:
Подивіться на Chevrolet Corvette C1 який простояв у гаражі 52 роки