X

Кросовер Bentley отримав найбільші у світі карбонові колеса

Прочность карбоновых колес проверили в ходе испытаний на Нюрбургринге

Придворне ательє Mulliner спільно з італійським виробником композитних матеріалів Bucci Composites презентувало найбільші у світі колісні диски, зроблені з карбону. Їх розмір досягає 22 дюймів.

Першим ці колеса, на розробку яких у компаній пішло майже п’ять років, отримає преміальний кросовер Bentley Bentayga. Їх пропонуватимуть для цієї  моделі як опцію. Виробник пропонує їх купувати разом із пакетом Styling Specification, що охоплює спойлер, дифузор і накладки на пороги з вуглеволокна. Тож загальний вигляд кросовера буде максимально гармонійним.

Карбонові колеса зроблені за особливою технологією, яку запатентував виробник. Вона дала змогу зробити колеса набагато міцнішими за алюмінієві й тепер їм не страшні глибокі ями та сильні удари. Колеса зберігають свою форму навіть в тих ситуаціях, коли інші тріскаються і розвалюються. У компанії стверджують, що міцність карбонових коліс перевірили під час випробувань на Нюрбургрингу, де вони себе відмінно зарекомендували.

Читайте також:
Карбон для Qashqai: Nissan хочет использовать углепластик в массовых авто

Гігантський кросовер на карбонових колесах демонструє прекрасну керованість і гальмівні характеристики, а також ідеальне зчеплення з дорогою. Їхня підвищена жорсткість позитивно позначається й на зниженні зносу шин. До того ж ці колеса куди легше за стандартні. Завдяки їм, непідресорена маса кросовера зменшилася на 24 кг. Ціни на колеса поки що не розголошують, але в Bentley заявили, що вони будуть доступні до замовлення до кінця цього року.