X

Acer побудував електричний велосипед зі штучним інтелектом

Без подзарядки байк способен проехать 110 км

Виробник електроніки Acer представив електричний байк із запасом ходу 110 км та набором «розумних» функцій, нехарактерних для представників двоколісного сімейства.

Acer ebii відрізняється оригінальним дизайном та невеликою вагою — всього 16 кг. Але головна його «фішка» — вбудований штучний інтелект для передиктивного керування трансмісією та використання датчиків виявлення зіткнень. Також заявлено функцію безконтактного блокування/розблокування велосипеда, яке спрацьовує при видаленні/наближенні власника. У разі викрадення велосипед можна дистанційно заблокувати та відстежити його місцезнаходження за допомогою вбудованого GPS-локатора.

У конструкції Acer ebii немає типових велосипедних деталей. Він оснащений ремінним приводом, 160-мілітетровими гідравлічними дисковими гальмами, Y-подібною підніжкою та стійкими до проколів безповітряними шинами. Також у Acer ebii оригінальна лівостороння вилка, що дозволила полегшити конструкцію велосипеда. А видимим на дорозі його зробить світлодіодне підсвічування.

Батарея Acer ebii — знімна ємністю 460 Вт•г. Паспортний запас ходу — 110 км. Час поповнення заряду від зарядного пристрою — 2,5 години. Оскільки знімна батарея її можна використовувати для підзарядки мобільних гаджетів. Задній мотор-редуктор потужністю 250 Вт (0,34 к.с.) забезпечує максимальну швидкість 25 км/год.

Читайте також:
Укрпошта пересяде на електробайки

Вартість Acer ebii не озвучена. Ймовірно, вона перевищить 1500-2500 доларів, за які пропонують звичайні «нерозумні» електровелосипеди. Також немає інформації про старт продажів та доступність байка.