X

Acura готує новий ZDX, але на електротязі

Товарная версия нового электрического кроссовера выйдет на рынок в 2024 году

Honda анонсувала новий електричний кросовер під маркою Acura. Поки що він існує у вигляді концепту Acura Precision EV, який з’явиться у продажу під індексом ZDX. У 2009-2013 роках під назвою Acura ZDX виходило бензинове крос-купе.

Як повідомляється, електрокросовер використовуватиме нову електричну архітектуру, що розробляється Honda спільно з General Motors. Екстер’єр концепту відповідає новій фірмовій стилістиці марки. У кросовера чітко виражений двооб’ємний профіль із довгим носом та клиноподібна передня частина кузова. На місці традиційної решітки радіатора закрита панель з ромбоподібним малюнком та логотипом бренду по центру. Зі слів дизайнерів, забарвлена в насичений синій колір нижня частина носа має викликати асоціації зі швидкісним катером, що розсікає хвилі.

У салоні — штурвал замість традиційного керма та вигнуті дисплеї цифрової панелі приладів та мультимедійної системи. При переході в автономний режим штурвал ховається в передню панель, а на дисплеї відображається заспокійлива анімація. У оздобленні інтер’єру використані матеріали із відновлюваних ресурсів та «переробки».

Технічною інформацією про кросовер компанія ділитися не поспішає. Серійна версія Acura Precision EV з’явиться не раніше 2024 року. У виробника ще достатньо часу для тривалої та цікавої рекламної кампанії.

Читайте також:
Подивіться на кросовер Toyota Fortuner з туалетом у багажнику