X

Alfa Romeo висловилася з приводу потужного кросовера Stelvio GTA

Alfa Romeo не будет выпускать кроссовер Stelvio с шильдиком GTA

Італійська компанія Alfa Romeo минулого місяця представила спеціальну версію седана Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, який отримав фірмову табличку GTA. Цей шильдик компанія не використовувала доволі давно, тому у шанувальників марки виникло цілком передбачуване запитання: “Хто наступним стане володарем значка GTA”? Особливо їх цікавить поява “гарячої” версії кросовера Stelvio.

Виробник не став робити з цього таємниці і дав цілком чітку відповідь. Так, за словами керівника відділу з маркетингу компанії Фабіо Мільявакка, щоб отримати табличку GTA автомобіль повинен був мати не просто хороші показники, а бути відмінником на треку. Gulia для цього прекрасно підійшла, а ось у Stelvio шансів немає, оскільки кросовер має високий центр ваги і тому не зможе показати необхідну динаміку і стійкість. Тому, щоб не розчаровувати клієнтів, а також не вганяти компанію в непотрібні розтрати, керівництво Alfa Romeo вирішило навіть не починати свідомо провальний проект.

В результаті шильдик GTA поки що можна буде побачити тільки на Giulia, яка вийде тиражем у 500 екземплярів. Під капотом моделі встановлено 2,9-літровий турбомотор V6 потужністю 540 к.с. Також паралельно з цією продаватимуть і божевільнішу версію GTAm, яка майже на центнер легше Giulia Quadrifoglio і позбавлена заднього ряду сидінь. В результаті з місця до “сотні” вона розганяється за 3,9 секунди, а максимальна швидкість становить 307 км/год.