X

”Альфатекс” на виставці ComAutoTrans 2023

Сьогодні багато комунальних підприємств в Україні, які постраждали під час бойових дій, потребують оновлення своїх автопарків. Щоб якнайшвидше задовольнити попит на машини Кременчуцький Завод комунальної техніки «Альфатекс» продовжує розширювати асортимент продукції. На нещодавній виставці ComAutoTrans 2023 у Києві можна було ознайомитися із чотирма моделями.

Почнемо з аварійно-ремонтної майстерні АТ АМ-0102. Виробництво таких необхідних сьогодні машин для водоканалів та підприємств теплоенерго компанія Альфатекс» освоїла ще торік. На шасі автомобіля Dayun CGC1100 встановлено кузов-фургон, розділений на два відсіки. Перший – пасажирський, призначено для перевезення ремонтної бригади. Тут є зручні сидіння на шість осіб, оснащені пасками безпеки, відкидний столик, полиці для речей, а також вентиляційний люк у стелі.

Другий відсік – технологічний. Ззовні він має ніши з ролетними дверима, що призначені для перевезення генератора, кисневих та газових балонів. Усередині встановлено слюсарний верстак з ящиками під спецінструмент та лещата. Також є вентиляційний люк у стелі. А у перегородці між відсіками зроблено невелике віконце – для спілкування під час руху. Посадку-висадку в обидва відсіки забезпечують широкі двері зі зручними підніжками та поручнями.

Другий цікавий експонат – це автовишка, представлена новим італійським брендом CTE. У даному випадку висота підйому становить 18 м, хоча у виробничій програмі є також моделі на 22, 25 та 29 м. Телескопічний підйомник СTE B-Lift 187 HY має горизонтальний виліт стріли 9 м і вантажопідйомність корзини 250 кг. Як шасі використовується нова для українського ринку модель малотонажної вантажівки Dayun 1060, розрахована на повну масу 6,0 т. Воно оптимально підходить для встановлення автовишок з висотою підйому від 14 до 22 м.

Одним із найпопулярніших продуктів «Альфатекс» є сміттєвози, на які припадає майже третина всіх продажів. На виставці показали модель АТ-5011 з 18-кубовим бункером, розраховану на перевезення 8890 кг побутових твердих відходів. Вона має коефіцієнт пресування 6:1. Як шасі використали середньотонажну модель «IVECO EuroCargo ML180».

І четвертим експонатом ComAutoTrans-2023  став ще один традиційний продукт підприємства, який також має високий попит. Це самоскид із тристороннім розвантаженням, моделі АТВ-4/2 на шасі Dayun CGC-1140. На ньому встановлено кузов об’ємом 12,5 кубометрів та вантажопідйомністю до 8,0 т.

Сьогодні на українському ринку комунальної техніки спостерігається деякий дефіцит шасі під встановлення спецнадбудов. Кременчуцький завод комунальної техніки «Альфатекс» на цей рік запланував зібрати не менше 150 шасі марки Dayun. Більш того, у лінійці, що випускається, незабаром з’явиться новинка – модель з повною масою 21 т. Підприємство також активно працює з партнерами щодо постачання шасі інших відомих закордонних брендів.