X

Alpine анонсувала прем’єру водневого гіперкара

Презентация автомобиля состоится на автосалоне в Париже

Марка Alpine, що належить Renault Group, привезе на майбутнє автошоу у Парижі концепт водневого гіперкара — Alpenglow Concept. Судячи з фото, це буде абсолютно божевільний гіперкар з разючими формами та прозорими елементами на кузові та в салоні.

Зокрема, із прозорих матеріалів виготовлені частини капота, пелюстки кермового колеса, педалі та задній активний спойлер. Як зазначили у компанії, концепт продемонструє подальший розвиток фірмового дизайну марки та стане основою для «лиманівського» спортпрототипу. На відомому добовому марафоні у Ле-Мані він з’явиться у 2024 році.

Технічну інформацію про Alpenglow тримають у секреті. За попередніми даними, «під капотом» ховається водневий двигун. Хоча раніше передбачалося, що гіперкар буде електричним. Запас водню зберігається у двох баках під тиском 700 бар. Вони також прозорі.

Займатись серійним виробництвом водневих автомобілів Alpine не планує. Починаючи з 2025 року, всі нові моделі марки будуть електричними. Три перші вже анонсовані: спортивна версія відродженого Renault 5, електрокросовер GT-X Over та новий спорткар. У розробці останнього візьме участь британський виробник спортивних автомобілів Lotus. Відомо, що основою для нього стане спеціальна модульна платформу.

Наразі Alpine зайнята виробництвом різних версій купе А110. Одна з них — Alpine А110 R — дебютує на автосалоні у Парижі разом із Alpenglow Concept. Для представників преси виставка відкриється 17 жовтня. Відвідувачі шоу, зможуть побачити новинки світових автомобільних брендів з 18 по 23 жовтня.

Читайте також:
«Уживаний» гіперкар Bugatti Divo продають за 10 мільйонів доларів