X

ALPINE оголошує склад пілотів, включаючи Міка Шумахера, на сезон перегонів на витривалість 2024 року

Оскільки Alpine активно продовжує підготовку свого гіперкара A424, сьогодні команда затвердила шістьох пілотів, які сядуть за кермо двох своїх автомобілів для участі в Чемпіонаті світу з перегонів на витривалість у Катарі на початку сезону 2024 року. Це команда, що поєднує в собі досвід та швидкість, що приєднається до пригод на гіперкарах Alpine.

Бруно Фамін, віце-президент Alpine Motorsports: “На цьому вирішальному етапі для програми A424 ми з гордістю представляємо шістьох пілотів, які виступатимуть за нас у категорії гіперкарів у 2024 році. Разом з Філіпом Сіно ми хотіли, щоб водії, які не тільки швидкі та надійні, але й демонструють справжній командний дух і гарну спортивну хватку, якнайкраще представляли кольори Alpine у вищій категорії чемпіонату світу з перегонів на витривалість. Ми дуже раді бачити цих шістьох гонщиків і сподіваємося, що всі вони привнесуть у проект свій досвід та особисті навички, наприклад, Чарльз з його молодістю, Ніколя з його досвідом у перегонах на витривалість, який стане наставником для молодих гонщиків, а також Мік з його досвідом, набутим на найвищому рівні. Можливо, це його перша спроба взяти участь у перегонах на витривалість, але його ентузіазм до проекту та бажання приєднатися до нас відчутні. Я впевнений, що він стане справжнім надбанням”.

Мік Шумахер

Мік Шумахер підтверджений на сезон 2024 року в Alpine і продовжує прокладати свій шлях в автоперегонах. Переможець у класі F4, у 2018 році він завоював титул чемпіона Європи у класі F3, а два роки по тому переміг у чемпіонаті Формули-2. Перейшовши до Формули-1, син семиразового чемпіона світу Міхаеля Шумахера виступав за команду Haas F1 Team у 2021 та 2022 роках, а потім перейшов до Mercedes в якості резервного водія.

У жовтні минулого року Мік вперше сів за кермо гоночного прототипу. Працюючи з командою Alpine, німецький гонщик вивчав тонкощі цієї нової машини під пильним наглядом своїх майбутніх напарників по команді. Після цієї багатообіцяючої першої зустрічі Alpine та Мік Шумахер вирішили разом прийняти виклик у 2024 році у вищому класі перегонів на витривалість, серед найвідоміших гонщиків у цій категорії.

Мік Шумахер: Нова глава починається для мене з Alpine в категорії гіперкарів FIA WEC. Автомобіль вражає, і я не можу дочекатися, щоб почати. Я виріс на одномісних машинах, тому керування автомобілем із закритим кокпітом і закритими колесами – це чудова можливість відточити свої навички водіння. Цього року я дуже скучив за перегонами, адже це те, що я любив робити з дитинства, і іноді було важко спостерігати за іншими водіями, які виїжджали на трасу. Перегони на витривалість – це новий виклик для мене, і я впевнений, що наступного року ми розділимо чудові моменти разом з Alpine

Ніколя Лап’єр

Ніколя Лап’єр долучився до найбільш пам’ятних моментів в історії перегонів на витривалість Alpine, здобувши три перемоги в класі ” 24 години Ле-Мана” з Alpine та два титули чемпіона світу в категорії LMP2. Як гонщик-розробник A424, він бере участь у цій захоплюючій справі з моменту заснування проекту Hypercar і отримав статус гонщика в команді на 2024 рік. Ніколя Лап’єр є досвідченим гонщиком і продовжить надавати всі свої знання, впевненість і холоднокровність, щоб об’єднати цей новий склад пілотів.

Ніколя Лапєр: Це амбітний проект, і я дуже пишався, коли мені запропонували взяти участь у розробці автомобіля. Я дуже люблю нашу команду. Ми досягли успіху, і повернення до програми Hypercar – це чудова можливість. Ми стоїмо на порозі нової ери перегонів на витривалість, де конкуренція як ніколи висока. І продовжувати робити свій внесок в історію Alpine і йти віч-на-віч з деякими з найбільших імен в автоперегонах – це захоплююче. Ми представлятимемо Les Bleus і з нетерпінням чекаємо зустрічі з уболівальниками на “24 годинах Ле-Мана” та інших перегонах чемпіонату”

Матьє Ваксів’єр

Матьє розпочав свою кар’єру в Mitjet та одномісних мотоциклах, але у 2021 році почав виступати за Alpine у перегонах на витривалість і посів друге місце у сезоні FIA Endurance World Championship у 2022 році. Він сім разів брав участь у “24 годинах Ле-Мана”, завоювавши один подіум у класі гіперкарів і два – у LMP2. Він має вражаючий послужний список, особливо в Європейській серії Ле-Мана та “24 годинах Дайтони”. Після трьох сезонів з Alpine в категорії гіперкарів, а потім LMP2, француз з Ліможа продовжить боротьбу за Les Bleus з 2024 року в надзвичайно конкурентному середовищі.

Матьє Ваксів’єр: “Змагання на гіперкарі з Alpine у 2024 році – це велике досягнення для мене. Вся енергія та зусилля, які я докладав протягом своєї кар’єри, були спрямовані на досягнення цієї мети – виступити у вищій категорії перегонів на витривалість. Це продовження тих років, які я провів з командою, а участь у розробці автомобіля також дозволила мені розділити з ними ці нові амбіції. Змагатися з найбільшими виробниками – це приголомшливо, і я пишаюся тим, що я є частиною цієї команди”.

Шарль Мілезі

Всього за кілька років 22-річний Шарль Мілезі зарекомендував себе як один з найяскравіших перспективних гонщиків на витривалість. Після чудового дебюту в одномісних автомобілях француз прийняв виклик LMP2 у 2021 році, де продемонстрував масштаб свого таланту, вигравши титул чемпіона світу та “24 години Ле-Мана” у своєму першому сезоні. Після кампанії з командою Richard Mille Racing Team, керованою Signatech, Шарль фінішував четвертим у категорії LMP2 на “24 годинах Ле-Мана” і завоював ще один подіум FIA WEC з Alpine у 2023 році.

Alpine Endurance Team підтверджує свою довіру до Шарля і підтверджує свої амбіції працювати з одним з найшвидших гонщиків в рамках нового виклику для бренду.

Шарль Мілезі: “Я радий продовжити цю пригоду в сім’ї Alpine ще на один рік у 2024 році, цього разу на гіперкарі. Це виклик для кожного з новим автомобілем і командою, яка стає сильнішою, як з точки зору пілотів, так і з технічної сторони. Мені пощастило брати участь у розробці автомобіля, і було надзвичайно корисно спостерігати за розвитком проекту зблизька. Попереду ще багато роботи, але ми досягли значного прогресу і знаходимося на правильному шляху. Всі з нетерпінням чекають на перші перегони в Катарі і, що ще важливіше, на появу гіперкара Alpine на сітці перегонів “24 години Ле-Мана””.

Фердинанд Габсбург

Фердинанд Габсбург – нове обличчя бренду, яке приєднається до програми Alpine Hypercar з 2024 року. Його талант і досягнення в різних категоріях і чемпіонатах, в яких він брав участь в останні роки, привернули увагу Alpine для нового проекту на витривалість.

У 2021 році австрієць виграв титул і “24 години Ле-Мана” в класі LMP2 разом з Шарлем Мілезі та Робіном Фрійнсом у своєму дебютному сезоні в FIA WEC. Згодом він підтвердив свій талант, вигравши титул чемпіона Європи наступного року, продовжуючи показувати високі результати, де б він не виступав. Після переконливого сезону 2023 року в LMP2 він сів за кермо Alpine A424 під час тестів у Моторленді, щоб накопичити пробіг і познайомитися з автомобілем і командою.

Фердинанд Габсбург: “Я дуже радий прийняти цей виклик разом з Alpine. Без сумніву, це крок вперед у порівнянні з усім, що я робив у своїй кар’єрі автогонщика. З того дня, як я підписав контракт з Alpine, я зрозумів, що моя дитяча мрія здійснилася. Я одразу відчув себе частиною команди в Motorland, хоча тиск був відчутним. Починаючи з формату на витривалість під час тестування, буває важко звикнути до нового середовища, але я одразу відчув себе впевнено. Не можу дочекатися, щоб побачити, що приготував для нас сезон 2024 року, і я зроблю все можливе, щоб не зрадити їхню довіру”.

Поль-Лу Шатен

Поль-Лу Шатен, який починав з одномісних автомобілів, у 2013 році одразу ж досяг успіху в перегонах на витривалість. Наступного року він виграв титул чемпіона Європи з командою Signatech Alpine та отримав приз Жана Рондо, який вручається найкращому французькому гонщику, після того, як піднявся на подіум у класі LMP2 на “24 годинах Ле-Мана”. Потім він допоміг французькому бренду перейти до FIA WEC, перш ніж прийняти нові виклики. У 2019 році він виграв свій другий титул у Європейській серії Ле-Мана, потім “24 години Дайтони” у 2021 році та категорію IMSA LMP2 у 2023 році. Цілком природно, що Alpine включила цього талановитого гонщика до свого складу.

Поль-Лу Шатен: “Я дуже радий знову приєднатися до Alpine в класі гіперкарів у сезоні 2024 року. Я розпочав свою кар’єру в перегонах на витривалість з Signatech Alpine у 2014 році, і це команда, за якою я завжди слідував. Для мене, француза, представляти французького виробника на найвищому рівні світового автоспорту – це привілей, особливо на “24 годинах Ле-Мана”, найбільших перегонах у світі. Це те, заради чого я прокидаюся щоранку. Я щиро дякую команді Alpine за надану мені можливість і не можу дочекатися початку сезону”.

Філіп Сіно, менеджер команди: “Перше слово, яке спадає мені на думку – це “гордість”. Я думаю, що ми зробили правильний вибір, і я впевнений у цій команді, яка ідеально підходить для нас для Alpine в гіперкарах. Тут є цікавий баланс між давніми, федеративними, добре відомими гонщиками команди та новими обличчями, які здивували нас в останні роки. Як французька команда, ми також особливо раді мати в команді чотирьох французьких пілотів. До перших перегонів сезону 2024 року залишилося менше 100 днів. Тестування майже завершено, і команда вже повністю сформована: ми не можемо дочекатися, коли побачимо наші прекрасні А424 під управлінням цих пілотів”.