X

Альянс Renault-Nissan готується до перезапуску

Компании разработают пять совместных проектов

Renault та Nissan планують перезапустити 20-річну співпрацю. За інформацією Bloomberg, компанії обговорюють нові проєкти. Як повідомили джерела, знайомі із ситуацією, їх буде п’ять.

Офіційне оголошення про перезапуск альянсу очікується 6 лютого у Лондоні. Одна з причин — спроба збалансувати акції компаній. Nissan хоче стати повноправним партнером Renault, тоді як французи шукають японського автовиробника для інвестицій у бізнес із виробництва електромобілів Ampere. При цьому обидві компанії хочуть скласти конкуренцію Tesla, BYD та інших електромобільним брендам.

Один проєкт буде пов’язаний із заводом в індійському Ченнаї, який знаходиться під спільним керуванням Renault та Nissan. Цей майданчик випускає малолітражні автомобілі, двигуни та коробки передач. Інший передбачає спільну роботу над комерційними автомобілями.

Читайте також:
Nissan побудував автомобіль-кросівок

Альянс Renault-Nissan існує вже 23 роки. Автоконцерни використовують спільні заводи, технології та комплектуючі для своїх автомобілів Це дозволяє скорочувати витрати на розробку та виробництво.