X

Альянс Renault–Nissan–Mitsubishi буде збережено

Компании Renault и Nissan опровергли слухи о распаде французско-японского альянса

Повідомлення про потенційний розпад альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi, що з’явилися в пресі і спровокували падіння акцій Renault і Nissan до багаторічних мінімумів, виявилися недостовірними. В офіційній заяві прес-служби Nissan інформацію про підготовку керівництвом компанії секретного плану виходу з альянсу з Renault назвали таким, що не відповідає дійсності, а сам альянс «джерелом конкурентоспроможності», «стійкого і прибуткового зростання». У свою чергу голова правління Renault Жан-Філіп Сенар в інтерв’ю бельгійській газеті l’echo назвав альянс міцним. За словами міністра фінансів Франції Бруно Ле Мера, повідомлення про розпад альянсу були «зловмисними».

Читайте також:
Nissan вийде з альянсу з Renault

У понеділок, 13 січня, після публікацій Financial Times і Bloomberg про підготовку Nissan до виходу з альянсу Renault–Nissan–Mitsubishi, акції Renault досягли шестирічного мінімуму, а у вівторок акції Nissan на Токійській біржі досягли мінімальної вартості за останні вісім з половиною років.

Читайте також:
Nissan оновить європейську лінійку кросоверів

Однією з причин падіння акцій виробників називається втеча екс-глави альянсу Карлоса Гона з-під домашнього арешту в Японії, а неправдиві повідомлення про можливий вихід Nissan підлили масла у вогонь.