X

ANCAP відправила на краш-тести 30-річний Mitsubishi Magna (відео)

Эксперты решили проверить насколько повысилась безопасность автомобилей за десятилетия

ANCAP, австралійський аналог європейської Euro NCAP, взяла на тести Mitsubishi Magna (TR) другого покоління, який брав участь у першому раунді випробувань 30 років тому. Метою цього експерименту було визначення того, як далеко просунулась безпекова технологія за три десятиліття.

Зовні може здатися, що японський седан досить непогано показав себе як для 30-річного автомобіля, але це не так. Зокрема, відсутність подушки безпеки у рульовому колесі може вилитися для водія у смертельний перелом черепа та черепно-мозкову травму. Також манекен на водійському сидінні отримав серйозні травми тазу, верхньої й нижньої частини ніг та травму грудної клітини середньої тяжкості.

Ситуацію з оцінкою седана посилив ризик серйозних травм заднього пасажира, особливо в області живота. Справа в тому, що під час тесту манекен на задньому сидінні зісковзнув під поясною частиною ременя безпеки.

У звіті про краш-тести Mitsubishi Magna за 1993 рік експерти вказали, що під час аварії манекен водія вдарився чолом о верхню частину ободу рульового колеса. При цьому удар обличчям прийшовся на верхню частину кермової колонки. Також відзначався ризик черепно-мозкової травми середньої тяжкості, а у разі удару о панель приладів — високого рівня.

Попередню спробу порівняти рівень безпеки автомобілів ANCAP зробила у 2017 році. Тоді австралійські експерти взяли на тести Toyota Corolla 1998 та 2015 років. Автомобілі зіштовхнули на швидкості 64 км/год. Результати цього експерименту ви можете побачити у відео нижче.

Читайте також:
«Дочку» Toyota викрили у махінаціях із краш-тестами