X

Анонсовано прем’єру електричного хот-хетчу Alpine A290

Официальная презентация новинки состоится 9 мая

На початку 2021 року Alpine оголосила про плани перетворитися на суто електричний бренд. Тоді ж компанія анонсувала «Гараж мрії», який складатиметься із трьох електромобілів: компактного хетчбека, кросовера та спорткара. Поки що у поле зору фотошпигунів потрапляв лише мул електрокросовера GT X-Over. Концепт електричного хот-хетчу Alpine A290 β компанія обіцяє показати 9 травня на спеціальному заході у Великій Британії. На ринку новинка очікується у 2025 році.

Зі слів представників бренду, назва моделі — A290 — відповідає новій номенклатурі Alpine: літера «А» та три цифри. Перша відноситься до розміру автомобіля, дві наступні — його тип. Індекс «90» використовуватимуть для «багатоцільових» моделей, спорткари отримають індекс «100». Літера «β» у назві концепту вказує на використання бета-версії програмного забезпечення. У назві товарного автомобіля її не буде.

Alpine A290 стане першим електричним хот-хетчем Renault Group. За попередніми даними, концепт укомплектований електродвигуном від Megane E-Tech Electric віддачею 215 к.с. та 300 Нм крутного моменту. В основу моделі ляже платформа CMF-B EV, а 70% деталей запозичать у Renault Clio на базі CMF-B. Акумулятор складатиметься із чотирьох великих модулів, розташованих в один шар. Завдяки такому компонуванню блок A290 на 15 кг менше, ніж 12-модульний пакет Renault Zoe.

Читайте також:
Alpine показала майбутнє культового спорткару А110

Технічні характеристики електричного хот-хетчу обіцяють озвучити під час офіційної прем’єри.