X

Антирейтинг водіїв і новий лідер: підсумки другого дня роботи системи автофіксації

Українські автомобілісти ніколи не відрізнялися культурою водіння і бездоганним дотриманням ПДР. Це вкотре підтвердила система автофіксації порушень, запущена лише два дні тому. Однак чимало водіїв все ж задумалися про дотримання швидкісного режиму, адже добиратися на роботу в колишньому режимі стало доволі дорого.

Так, за підсумками другого дня кількість зафіксованих порушень швидкісного режиму становила 34 176 подій. Цей результат практично на 40% менший, ніж у перший день. Однак “потенційних вбивць” на дорогах все ще багато. Як і раніше, дотримуватися дозволеної швидкості не мають наміру ті водії, яким потужність двигуна дає змогу швидко і легко подолати позначку в 150-180 км/год.

“Публікую список потенційних вбивць на дорозі. Тих водіїв, які 2 червня дозволили собі їздити зі швидкістю 170 і більше км/год. Кожен із цих порушників обов’язково отримає листа зі штрафом, але доки він дійде до нього, цей водій може накоїти чимало бід. Тому пропоную використовувати силу Фейсбуку, щоб запобігти порушенням з боку цих потенційних дорожніх вбивць вже зараз”, — написав на своїй станиці у Facebook заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Лідером антирейтингу дня став Porsche Cayenne, водій якого проїхав трасою Київ-Харків зі швидкістю 210 км/год. За таке порушення передбачено штраф у розмірі 510 гривень.