X

Оренда авто на час відпустки

Раніше прокат автомобіля вважався послугою, якою користуються в основному іноземці та бізнесмени виключно для ділових цілей. Але практика іноземних автопрокатів показала, що оренда авто для поїздок у відпустку також є практичним та вигідним заходом. На орендованій машині можна не залежати від громадського транспорту, швидше доїхати до місця відпочинку, побачити більше визначних пам’яток, а головне в ній можна мандрувати з комфортом і в будь-якій компанії. Якщо орендувати транспорт потрібно вам на час відпочинку, перед підписанням договору необхідно врахувати низку моментів. Перерахуємо найважливіші з них.

Додаткові послуги

Якщо вам потрібна машина в оренду для відпустки, перевірте, чи є всі необхідні аксесуари для вашої подорожі. У дорозі вам може знадобитися:

  • дитяче крісло. Актуально, якщо з вами їдуть діти;
  • GPS-навігатор. Коли оформляється оренда авто в Києві, то ця послуга використовується в основному приїжджими, а в далеких поїздках це просто незамінний сервіс для всіх;
  • додаткова полиця у багажник. У подорож зазвичай береться багато речей. Щоб усі вони розміщувалися компактно і не заважали пасажирам, без такої полиці не обійтись.

Потрібно розуміти, що не у всіх автопрокатних компаній вартість цих послуг входить до орендної плати. Найчастіше за них потрібно доплачувати окремо. Але якщо ви хочете під час відпустки подорожувати з комфортом, краще все ж таки закласти ці витрати до свого відпускного бюджету.

Оренда авто для відпустки за кордоном

Не в кожному автопрокаті є оренда авто для відпустки за кордоном. Якщо ви бажаєте орендувати транспорт для закордонного вояжу, потрібно заздалегідь повідомити про це орендодавця. Найкраще це зробити ще на етапі підготовки до відпустки. Менеджер автопрокатної компанії розповість про всі нюанси, права та обов’язки орендаря, який планує їхати за кордон на орендованому автомобілі.

Бронювання

Якщо ви працюєте на офіційній роботі, то, швидше за все, дати своєї відпустки знаєте наперед. Як тільки ви дізналися, коли починається відпочинок, відразу ж починайте його планування. Якщо ви за кілька тижнів до відпочинку забронюєте автомобіль, то зможете заощадити 10-20% від стандартної вартості прокату. Якщо ж про подорож стало відомо в останній момент, то будьте готові не лише до вищої плати за прокат, але й до того, що без попереднього бронювання обрана вами модель буде зайнята. Ідеальний варіант бронювати машину одночасно з бронюванням готелю, в якому ви плануєте відпочинок.

Як вибрати автопрокат?

Ідеальну відпустку потрібно планувати заздалегідь. Щоб його не затьмарили проблеми з орендованою машиною, потрібно ретельно обирати автопрокат. Насамперед це має бути надійна та перевірена компанія. Не полінуйтеся та почитайте відгуки про обраний автопрокат, в них можна дізнатися багато корисної інформації про співпрацю з тією чи іншою фірмою. Вибираючи прокат на час відпочинку, звертайте увагу на такі критерії:

  • наявність страховки;
  • можливість раннього бронювання;
  • наявність інформаційної підтримки;
  • асортимент автомобілів;
  • можливість взяти/повернути машину в аеропорту;
  • можливість виїзду за кордон за потреби;
  • наявність додаткових послуг, які можуть знадобитися під час подорожі.

З орендованим транспортом під час відпочинку ви зможете отримати набагато більше яскравих та незабутніх вражень. Але, навіть відпочиваючи, не варто забувати, що кожен автопрокат має свої умови повернення автомобіля. Найчастіше машина має бути повернута чистою, із заправленим баком і в те саме місце, з якого вона була взята. Перш ніж їхати у подорож, уточніть усі деталі повернення та ретельно вивчіть орендний договір.