X

Артиллерія ЗСУ ефектно знешкодила РСЗВ “Ураган” окупантів (відео)

Сили оборони продовжують звільняти територію України від російських окупантів. Щодня наші бійці знищують десятки одиниць техніки загарбників. Днями вони ліквідували РСЗВ «Ураган».

Транспортно-завантажувальну та бойову машини системи «Ураган» помітили під час аеророзвідки місцевості. Координати оперативно передали 47-ій окремій артилерійській бригаді (47 ОАБр), яка і завдала точного удару по російському РСЗВ. Від попадання в «Урагану» здетонував боєкомплект.

Ще бійці 47 ОАБр виявили та знищили місце дислокації піхоти окупантів. Вони намагалися сховатися серед цивільної інфраструктури в одному із селищ Донецької області. Постріли здійснювали із 155-мм самохідних артилерійських установок Caesar.

РСЗВ 9К57 «Ураган» складається з бойової та транспортно-зарядної машини, яка базується на шасі вантажного ЗІЛ-135ЛМ. Маса бойової машини складає 20 тонн, реактивного снаряда – 280 кг. Кількість снарядів у залпі однієї машини – 16 одиниць. Розрахунок складається із 4 осіб.

Читайте також:
Бійці ЗСУ знищили під Бахмутом ЗРК «Стріла-10» разом із окупантами (відео)

Система призначена для ураження живої сили противника, неброньованої, легкоброньованої та броньованої техніки мотопіхотних та танкових рот, артилерійських підрозділів, тактичних ракет, зенітних комплексів, вертольотів на стоянках, командних пунктів, вузлів зв’язку та об’єктів військово-промислової інфраструктури.