X

Aston Martin оголосив про початок нової ери V12

Агрегат мощностью 835 л.с. получат самые эксклюзивные модели бренда

Aston Martin представив новий двигун V12 із подвійним турбонаддувом. У компанії його називають «зухвалим інструментом емоційної взаємодії, що обіцяє інтуїтивні характеристики для тих, хто розуміє прямий шлях до несамовитих вражень від водіння».

Потужність двигуна нового покоління складає 835 к.с. Максимальний крутний момент досягає 1000 Нм. У нього посилений блок циліндрів та шатуни, нові впускні та випускні вали. Також британські інженери переробили головки циліндрів, змінили профіль розподільних валів та перемістили свічки запалювання. Нові паливні форсунки зі збільшеною витратою та високошвидкісні турбонагнітачі забезпечили новому двигуну найкращі у своєму класі ефективність та продуктивність. Додаткові технічні подробиці про V12 нового покоління розкрию пізніше. Але в компанії обіцяють, що «всі будуть переможені».

Новий двигун отримають найексклюзивніші та обмежені моделі Aston Martin. Вперше він з’явиться на новому флагмані бренду, презентація якого відбудеться пізніше цього року. За інформацією Motor1, йдеться про новий Aston Martin Vanquish.

Виробництво флагманського спорткара класу Gran Turismo попереднього покоління завершилося у 2018 році. Роком пізніше на автосалоні у Женеві дебютував концепт Vanquish Vision. Він мав стати винищувачем Ferrari із середнім розташуванням двигуна V6, але так і не був реалізований.

Схоже, що з появою нового двигуна у старого гран-турера з переднім розташуванням двигуна та заднім приводом з’явився шанс повернутися на ринок. Принаймні ще на одне покоління.

Читайте також:
Aston Martin DBX707 похвалився новим салоном (фото)