X

Астронавти NASA пересіли на електрокари Tesla

Электрический кроссовер Tesla Model X стал официальным автомобилем NASA

Протягом десятиліть до стартових майданчиків астронавтів NASA доставляв ретрофургон Astrovan. За інформацією Associated Press, тепер цей обов’язок покладено на електрокросовер Tesla Model X.

Перший пробний заїзд відбувся минулого тижня в Космічному центрі Кеннеді, на острові Меррітт в окрузі Бревард Штату Флорида, США. Білий кросовер Model X доставив двох астронавтів на стартовий майданчик під час тестового запуску ракети SpaceX. На підтвердження цього Tesla опублікувала фото астронавтів Дага Герлі і Роберта Бенкена в чорно-білих скафандрах на тлі електрокара. Перший запуск SpaceX може відбутися вже в квітні, але точної дати поки що не названо.

Читайте також:
Как Tesla Model X проезжает по бездорожью (видео)

На противагу Tesla, американська корпорація Boeing, яка планує власний космічний політ із NASA цього року, використовуватиме для доставки астронавтів новий фургон Airstream, що нагадує відправлений у відставку Astrovan.

Два роки тому під час дебютного польоту ракети Falcon Heavy глава SpaceX і Tesla Ілон Маск відправив у космос особистий вишнево-червоний Tesla Roadster першого покоління. За кермом автомобіля сидів манекен-астронавт на ім’я Starman. Під час запуску аудіосистема родстера грала пісню “Space Oddity” Девіда Боуї, а в бардачку лежить копія роману “Автостопом по галактиці” Дугласа Адамса і рушник з написом Don’t Panic (без паніки).