X

Audi A3 представили в кузові седан

Спустя пару месяцев после премьеры хэтчбека, немецкий производитель презентовал Audi A3 Sedan

Після недавньої, нехай і віртуальної, прем’єри нового покоління Audi A3 Sportback настала черга версії в кузові седан. Модель створена на модульній платформі MQB, і її колісна база не тільки однакова з хетчбеком, а й така сама, як у минулого покоління – 2636 мм.

А ось інші габарити помітно збільшилися. У довжину седан зріс на цілих 37 мм – до 4495 мм; в ширину на 20 мм – до 1816 мм; а у висоту додав 9 мм – до 1425 мм. якщо ж порівняти седан з хетчбеком, то він виявиться довшим за останній на 15 сантиметрів.

Порівняно з минулою генерацією седана, а це друга за рахунком в історії модель A3, дизайн відчутно змінився. За запевненням представників Ауді, працюючи над седаном, вони надихалися стилем Lamborghini. Модель отримала ще більш гранований дизайн із яскраво вираженою радіаторною решіткою і бічними повітрозабірниками. Привертають увагу і “дуті” колісні арки та крила. За будь-якого ракурсу й освітлення рельєф боковин дуже добре помітний, автомобіль немов грає м’язами. Хоча це далеко не “найзарядженіші” модифікації.

Audi A3 Sedan помітно більший за попередника

Дебютує Audi A3 Sedan із бензиновим двигуном TFSI і дизельним TDI. У обох потужність становить 150 кінських сил. 1.5-літровий бензиновий агрегат може оснащуватися 48-вольтовою “м’якою” гібридною технологією, яка забезпечує економію до 0,4 літра на кожні 100 км шляху. Дизель у свою чергу має великий крутильний момент (360 н/м проти 250 н/м у бензинового) і також непогану паливну економічність. У пару до силових агрегатів запропоновано нові коробки передач: бензиновому 6-ступінчасту “механіку” або 7-ступінчастий преселектив S-tronic із технологією shift by wire (керування через провід), а дизельному тільки S-tronic.

Цікаво відзначити, що спереду встановлено стійки Мак-Ферсона, а от тип задньої підвіски залежатиме від потужності мотора. Якщо він до 150 сил, тоді напівзалежна балка, а якщо ж понад 150, то багатоважіль. Також у найближчому майбутньому Audi обіцяють і повнопривідну модифікацію, а також потужніші двигуни (версії седана RS3, які ще можна купити, розвивають 400 к. с.) і повноцінну гібридну установку.

Інтер’єр нового Audi A3 седан такий самий, як у хетчбека, і був спроектований з чистого аркуша. З попередником новий стиль не має нічого спільного. Торпедо тут орієнтований на водія, замість важеля КПП невеликий селектор, а екранів стало мінімум на один більше – приладова панель навіть у базовому рівні оснащення тепер цифрова, діагоналлю 10,25 дюйма. За доплату можна замовити сучаснішу Audi plus розмірністю 12,3 дюйма.

У центрі консолі тепер панує екран мультимедійної системи MMI, який витіснив дефлектори обдування вище, що здається спірним рішенням. Зате система може похвалитися високою швидкістю роботи, сучасною навігаційною системою, точкою доступу Wi-Fi і протоколом Car-to-X (автомобілі можуть зв’язуватися один з одним, обмінюючись інформацією). А додаток myAudi дасть змогу дистанційно керувати автомобілем – відчиняти/зачиняти вікна, заводити двигун.

У європейських дилерських центрах Audi модель A3 Sedan має з’явитися вже влітку цього року.