X

Audi має намір відмовитися від автомобілів із ДВЗ на користь електрокарів

Переход будет плавным и коснется не только марки Audi, а и Lamborghini с Ducati

Провідні світові автовиробники активно переходять на випуск електромобілів. Таким чином вони не тільки задовольняють збільшений попит на цей вид транспорту, а й виконують поставлене перед ними завдання зі скорочення викидів СО2. Чимало автогігантів і зовсім оголосили про те, що найближчим часом мають намір повністю відмовитися від випуску машин з ДВЗ. Серед них і Audi.

За словами генерального директора компанії Маркуса Дюсманні, до 2035 року в лінійці Audi будуть тільки електрокари. Відповідна стратегія вже розроблена і найближчим часом буде представлена. Вона зачіпає не тільки основний бренд, а й дочірні компанії, зокрема Lamborghini і Ducati. Перехід від ДВЗ до електромобілів буде поступовим. Процес трансформації налічує кілька етапів, перший з яких — розробка нової платформи для електромобілів високого класу.

За словами керівництва компанії, вже до 2025 року буде представлено кілька нових преміальних моделей Ауді, які не мають аналогів із ДВЗ. До 2030 року кількість новинок досягне десяти.

А щодо програми відмови від випуску авто з ДВЗ, то тут терміни можуть варіюватися. Керівництво марки орієнтуватиметься за рівнем попиту на електрокари, а також терміни переобладнання заводів. У будь-якому разі, завдання поставлене, а це вже перший крок на шляху до нової ери розвитку Ауді.

Читайте також:
Новый электромобиль Audi Q4 E-tron: что известно о кроссовере на данный момент