X

Audi відправляє у відставку дві субкомпактні моделі

Прием заказов на обе модели приостановили

Марка Audi, що входить до складу Volkswagen Group, має намір перейти в преміальний сегмент, тому вона почала поступово позбавлятися від низькомаржинальних моделей. Першими під удар потрапили хетчбек A1 і кросовер Q2.

За словами генерального директора Audi Маркуса Дюсманна, обидва автомобілі цілком успішні і мають попит, але компанія не бачить у них перспектив для себе. До того ж вони не іміджеві. Також глава марки зазначив, що створити окремий бренд для випуску таких машин виробник не може собі дозволити. А концерну це не потрібно, оскільки у нього вже є Skoda і SEAT, які спеціалізуються на випуску саме бюджетних моделей.

Дюсманн зазначив, що наступника у хетчбека і кросовера не буде. Компанія вже закрила можливість замовлення моделей на своєму офіційному сайті. Однак з конвеєра їх ще не зняли, тож можливість придбати автомобілі у шанувальників марки поки що є.

Читайте також:
Оновлений Audi A6 показали на живих фото до прем'єри

Нагадаємо, щ0 Audi A1 вперше вийшов на ринок у 2010 році, а в 2018-му змінив покоління. За статистикою, щорічно компанія реалізовувала близько 100 000 екземплярів хетчбека. Щодо кросовера Audi Q2, то він дебютував у 2016 році, а в 2020-му пережив рестайлінг. Попит на цю модель трохи нижче. Її щорічний тираж варіювався в межах 50-60 тисяч одиниць.