X

Audi RS 3 Sportback трьох поколінь зійшлися в дрегу — відео заїзду

Результат гонки оказался довольно интересным

Хетчбеки Audi RS 3 Sportback трьох поколінь продемонстрували, наскільки змінилася модель з розвитком технологій. У дрегу (гонка на 402 метри) автомобілі зустрілися завдяки німецькому гонщику Даніелю Абту і його команді.

Учасниками незвичайного заїзду стали Audi RS 3 Sportback другого покоління, першої “Ер-ески” в сімействі. “Заряджена” версія хетчбека в кузові 8P вийшла на ринок у 2011 році. Автомобіль укомплектували п’ятициліндровим мотором потужністю 340 к.с. Працював агрегат у зв’язці з семиступеневою роботизованою коробкою передач S tronic і системою повного приводу Quattro.

Покоління 8v дебютувало в 2015 році. Модель була доступна в кузові хетчбек і седан. Обидва використовували колишній мотор, але форсований до 370 к.с. Коробку і привод чіпати не стали.

Третій учасник заїзду — Audi RS 3 в кузові 8Y, що вийшов у 2021 році. Для седана і хетчбека останнього покоління віддачу все того ж п’ятициліндрового двигуна збільшили до 400 к.с. Чи допомогло це йому опинитися на фініші першим, ви дізнаєтеся, подивившись відео заїзду.

Читайте також:
Вуличні перегони Ferrari 812 і Seat Cupra закінчилися видовищною аварією (відео)