X

«Autocentre.ua» відвідав публічну презентацію нового Skoda Kodiaq: фото

Сьогодні, 16 квітня, у Барселоні відбулася презентація нового покоління кросовера Skoda Kodiaq. На заході був представник Autocentre.ua. Тож покажемо новинку докладно. Незабаром ми ще проведемо тест-драйв нової генерації Kodiaq та поділимося своїми враженнями від водіння популярної моделі чеської компанії. А поки що нагадаємо про зміни, які зазнав кросовер Skoda.

Kodiaq другого покоління виконали у новій стилістиці марки Modern Solid. Він отримав матричні фари з іншою графікою і підвищеною світловіддачею та нові задні ліхтарі. Ще йому підкоригували решітку радіатора та бампери. Колісні диски доступні діаметром від 17 до 20 дюймів. А в кузовній палітрі дев’ять кольорів, у тому числі новий відтінок Bronx Gold Metallic.

Зі зміною поколінь Skoda Kodiaq став на 61 мм довшим і тепер досягає в довжину 4758 мм. Ширина зменшилася до 1864 мм (-18 мм), висота – до 1659 мм (-17 мм). При цьому колісна база не змінилася – 2791 мм. Новий кросовер доступний у п’яти- та семимісній версіях.

Салон Kodiaq просторий і вражає своєю функціональністю. Є нова мультимедія з 13,0-дюймовим екраном, цифрова панель приладів та доступний проєкційний дисплей нового покоління. Також розширили список систем допомоги водію та асистентів безпеки. Додали індуктивну зарядку з функцією охолодження та аудіосистему Canton із 14 динаміками. Багажний відсік також збільшився. У п’ятимісному варіанті його обсяг складає 910 літра та 2015 літра при складених сидіннях заднього ряду, а у семимісному – 846 та 2035 літрів відповідно.

Моторна гама починається з 148-сильного 1,5 бензинового TSI, що працює за схемою «м’який гібрид». Ним комплектують передньопривідні версії кросовера. Повнопривідним модифікаціям дістався 2.0 двигун на 201 к.с. Доступна дизельна версія з двигуном 2.0 TDI потужністю 148 к.с. у передньопривідній модифікації та 190 к.с. у повнопривідній. Коробка у всіх випадках семиступенева DSG.

Ще у лінійці нового Skoda Kodiaq є гібридна версія. Вона комплектується 1,5-літровим двигуном TSI потужністю 148 к.с. та електромотором. Сукупна потужність системи – 201 к.с. Батарея ємністю 25,7 кВтг забезпечує кросоверу електричний пробіг до 100 км. У Європі продажі Skoda Kodiaq стартують на початку 2024 року.

Читайте також:
Новий «заряджений» Skoda Kodiaq показали на перших фото