X

Automechanika Frankfurt 2022. Головні тренди та участь українських компаній

Після перерви у проведенні форуму з 2018 року через COVID найбільша європейська виставка «Automechanika Frankfurt» присвячена запчастинам та автосервісу знов відбулась. Виставка «Automechanika Frankfurt 2022» пройшла у Франкфурті на Майні з 13 по 17 вересня. В ній брали участь 2804 компанії з 70 країн світу. І хоча в нас в країні йде війна, та навіть в такий час ряд українських компаній змогли показати на виставці свою продукцію.

Не обійшлось і без участі зірок. Виставку Automechanika Frankfurt 2022  відвідали Ральф та Давід Шумахери.

Тренди та новинки

Безумовним мейнстрімом є тема електромобільності, яка охопила не тільки виробників нових автомобілів, але й виробників комплектуючих, запасних частин, мастильних матеріалів, та виробників обладнання для обслуговування електромобілів. Та й  відвідувачі виявили великий інтерес до технологій електромобільності, об’єднаних в єдину тематичну зону «Innovation4Mobility». В цій виставковій зоні були охоплені такі теми, як акумуляторні технології, альтернативні системи приводу, водень, сонячні технології, електронна комерція та інші супутні технології.

Також в напрямку підвищення ефективності було багато новинок серед виробників запчастин, орієнтованих на афтермаркет. Зокрема, один з напрямків це виготовлення більш ефективних та економних ламп головного освітлення.

Philips

Компанія Philips представила лінійку LED ламп, які мають ряд переваг. Так, завдяки технології Luxeon, ефективність освітлення вища ніж в звичайних ламп розжарювання від 160% (модель Philips Ultinon Pro5100) до 350% (модель Ultinon Pro9100). При цьому нові лампи також мають значно більший ресурс. Життєвий цикл LED ламп складає від 2000 годин роботи (Ultinon Pro3022) до 5000 годин (Ultinon Pro9100). Ці лампи мають новий компактний дизайн, що полегшує їх встановлення в більшість автомобілів. В Україні новинки будуть доступні вже з жовтня.

“Philips Ultinon Pro5100 – це економічні, високоефективні лампи, з якими мало які лампи на ринку можуть зрівнятися за яскравістю та довговічністю,” – сказав Жак Ле Берр, старший директор напрямку Лампи та Оновлення Світлодіодів LED в компанії Lumileds.

Електрифікація не оминула і виробників мастильних матеріалів. Як саме змінюється продукція компаній, що займаються випуском олив та технічних рідин ми попросили прокоментувати представницю Wolf Oil Corporation.

Катерина Стрельцова
Регіональний маркетинг менеджер Wolf Oil Corporation NV

“Електрифікація – глобальний тренд. До прикладу в 2021 році у світі налічувалось 5,5 млн гібридних авто, а до 2027 року їх кількість очікується вже на рівні 30 млн. Як бренд орієнтований на інновації ми не можемо бути осторонь такого руху. Цього року ми привезли відразу кілька новинок. Продукти для гібридів наймасовіші. Наразі у нашому портфоліо налічується 45 різноманітних продуктів, що покривають 100% парку гібридних авто та дозволяють обслуговувати всі вузли таких авто з продуктами Wolf.

Також ми представляємо нову лінійку Electrum для повних електромобілів. Планується, що до 2035 року виробництво авто з ДВЗ в Европі буде припинено. Ми маємо бути до цього готові. Wolf розробив лінійку продуктів для електромобілів. Звичайно, що мастило для двигуна їм не потрібне, але в них є редуктор/коробка передач, потрібна рідина для системи охолодження батарей, мастильні матеріали для різних вузлів, та, звичайно ж, гальмівна рідина. Тому ми подбали по те, щоб існуючі і майбутні власники електрокарів могли знайти все необхідне в лінійці продуктів бренду Wolf.”

Український бізнес на Automechanika Frankfurt 2022

ТОВ «АЛЬФА ФІЛЬТР»

Одна з них «АЛЬФА ФІЛЬТР»  з Черкас. Компанія спеціалізується на виробництві фільтрів та фільтруючих елементів для легкових та вантажних автомобілів, сільськогосподарських машин та спецтехніки. Асортимент продукції становить до 1000 найменувань.

ТОВ «НЬЮТОН-ПРОМСЕРВІС» 

На іншому стенді було представлено відразу кілька брендів. Biodur Sp. z o.o https://biodur.ua/ua/ представив антикорозійні декоративні фарби з молотковим ефектом. А під брендом NEW TON  харківська компанія презентувала лінійку аерозольних фарб.

ТОВ «КОЛОР С.І.М.»

КОЛОР С.І.М., виробник лакофарбових матеріалів з міста Клевань Рівненської області показав свої фарби, призначені для розмітки доріг та аеропортів, фарбування автомобілів, лаки, фарби для дерева та аерозольні фарби.

ТОВ «ДРАКЕНБЕРГ» 

Також на німецькій виставці було представлено і стенд спільного німецько-українського підприємства «ДРАКЕНБЕРГ», що розташоване у Хмельницькому. Воно спеціалізується на виробництві автомобільної хімії: засобів для безконтактної мийки авто, догляду за пластиком салону, оздобленням салону, кондиціонери для резини та пластику.

ТОВ «СП ЮКОЙЛ»

JV YUKOIL з Запоріжжя – популярний український бренд автомобільних олив, який вже понад 20 років працює в Україні та на імпорт. Під брендом YUKO продають широких спектр різної продукції: моторні, трансмісійні та пластичні мастила, оливи для гідравлічних систем, антифризи.

KRM-Trade LLC/ТОВ «Резинопласт» 

«Резинопласт» – виробник гумотехнічних деталей з Дніпропетровщини, а саме міста Покров. З 2006 року підприємство займається повним циклом виробництва гумотехнічних виробів різної складності та великим цехом металообробного обладнання.

ТОВ «МЕГАТЕКС ІНДАСТРІАЛ» 

«МЕГАТЕКС ІНДАСТРІАЛ» – виробник свинцево-кислотних стартерних акумуляторних батарей з міста Старокостянтинів. «Мегатекс» є виробником високоякісного марочного свинцю і свинцевих сплавів, а також виробником свинцево-кислотних стартерних акумуляторних батарей в Європі. Компанія представила акумуляторні батареї під брендом A-Mega.

MSG Equipment 

А це виробник обладнання для автосервісу з Харкова. Компанія представила діагностичний стенд та тестери для діагностики стартерів, генераторів, компресорів кондиціонерів, електро- та електрогідравлічних підсилювачів керма, а також діагностики електромобілів.

ПМП «ОУПЕН СИСТЕМ» 

Хмельницький виробник обладнання для автосервісу спеціалізується на розробці та виробництві дизельного діагностичного обладнання (стенди для тестування дизельних насосів і форсунок для систем уприскування дизельних двигунів з електронним керуванням) для різних автомобільних систем.

ТОВ «Сторм Груп Україна»

«Сторм Груп Україна» розташовано в Закарпатській області. Компанія є власником серії приватних брендів автохімії, автокосметики та аксесуарів. Гама продуктів широка. Від автохімії, на кшталт антифризу, засобів для зняття бітуму з лакофарбового покриття авто до автомобільних пилососів, каністр для палива та інших корисних речей.

ТОВ СУПП «ВІНСО ІНДАСТРІС УКРАЇНА»

У Львові розмістився виробник автохімії, автокосметики та аксесуарів Winso. Серед продукції Winso освіжувачі повітря для салону авто, засоби для догляду за салоном, засоби для видалення іржі, антифриз. Серед новинок світлодіодні та ксенонові автомобільні лампи, серветки для догляду за кузовом авто.

Український бізнес стійко тримається, але саме його існування, як і раніше, можливе завдяки зусиллям ЗСУ. Кожен робить свій внесок у перемогу України! Разом вистоємо!